Terug 15 september 2017

Club Brugge - KV Mechelen: Trainersbabbel

“We zijn een goede ploeg, maar enkel tussen de twee baklijnen”, zo opende Yannick Ferrera zijn analyse van de wedstrijd.

 

Die openingszin heeft u al mee, maar vraagt uiteraard om wat meer toelichting.
Ferrera: “We trappen 15 keer op doel, krijgen 11 corners en dat op Club Brugge. Dat krijgen niet veel tegenstanders hier. Maar we maakten enkele grote fouten en gaven belachelijke doelpunten weg. Dan staat er plots 2-0 bij de rust op het bord na een eerste helft waarin we te weinig durfden.

En daar zijn we niet van kunnen terugkeren. Maar bij de rust focuste ik op wat de volgende 45 minuten nog konden doen. In die tweede helft hebben mijn spelers bewezen dat de gedrevenheid er was. Alleen, we scoren niet.”

Een gebrek aan efficiëntie? Een gebrek aan geluk? De KVM-coach ziet een combinatie van beiden.

“We kennen weinig geluk. In al onze wedstrijden brachten we wel goede combinaties op de mat. Ook de mentaliteit en de inzet zit goed. Alleen vliegt de bal niet tegen de touwen. We scoren niet en geven simpele goals weg. Ik herhaal, we zijn een goede ploeg, maar enkel tussen de twee baklijnen. En ons scoringsprobleem? Tja, we hebben 4 spitsen. Aan de kwaliteit ligt het niet. Het is alleen hopen op een snelle klik.”

 

Sluipt er al onrust in de groep met de 4 op 21, wou de perszaal weten.

“Sowieso is dit seizoensbegin een grote teleurstelling. Maar onrust? Nee, meer dan we nu doen, niet mogelijk. Het zal zeker terugkomen. De mentaliteit zit goed en ons voetbal ook. We hopen door hard te blijven werk en knokken dat het zal veranderen. En dat we kunnen scoren. Een ontslag? Daar ben ik niet mee bezig. Het bestuur ziet ook dat het momenteel tegenzit en dat we – geen verwijt aan onze aanvallers, wel een vaststelling – met een scoringsprobleem zitten.”