Terug 15 september 2017

Club Brugge - KV Mechelen: Reacties

Twee ongelukkige tegendoelpunten en een gebrek aan efficiëntie zadelde Malinwa vanavond op met een 2-0 nederlaag. “In de periode waarin we momenteel verkeren krijg je zo’n doelpunten binnen. En dan weet je telkens dat het moeilijk zal worden”, vatte Rits het gevoel in de Mechelse kleedkamer samen.

Rits: “Ik denk dat Brugge in de eerste helft beter was. Na de rust kwamen we sterker voor de dag. Alleen sta je op dat moment al twee doelpunten in het krijt. Het is de laatste weken hetzelfde liedje, maar momenteel zitten we in een periode dat we zo’n doelpunten slikken. Het enige wat we kunnen doen is blijven werken. Dat hebben we ook gedaan na de pauze, want het is de enige manier om het tij te keren. Ik hoop dat we snel eens kunnen proeven van een overwinning.”

Matthys: “Op zich spelen we niet slecht, maar we kopen er ook niets mee. Ik hoop bij wijze van spreken dat we volgende match echt slecht spelen, maar wel winnen. Uiteindelijk draait het om punten. Die zijn nodig om het vertrouwen op te krikken. Als je ziet welk type doelpunten we binnen krijgen, tja… Twee afgeweken ballen, twee keer kassa. Dat is frustrerend. Als we in de tweede helft één van onze kansen konden afwerken, zaten we echt volledig terug in de match. Helaas lukte het niet.”

Schoofs: “Een gebrek aan efficiëntie vooraan en achteraan zorgde vanavond voor deze uitslag. Op zich spelen we niet slecht, maar we kopen er niets mee. Dat tikkeltje geluk ontbreekt om punten te rapen. We moeten efficiënter omspringen met de kansen die we krijgen. Hopelijk volgt snel een overwinning. Dat heeft de groep nodig om een boost te krijgen. Woensdagavond moeten we absoluut winnen.”