Terug 18 september 2017

Club Brugge - KV Mechelen: De vijf van de week

Voor u bijeengesprokkeld: de vijf van de week.

 

1. De analist van de week

Jordi Vanlerberghe was er niet bij tegen zijn ex-club KV Mechelen. Hij moest dan maar opdraven als analist om tijdens de rust samen met Leo Van der Elst uitleg te geven op het grote scherm. Jordi hield het opvallend neutraal.

2. Het eerbetoon van de week

De geelrode voetbalfamilie verloor een monument en dat mocht niet onopgemerkt voorbijgaan in Brugge. De Brugse supporters lieten zich van hun beste kant zien en werkten mee aan een mooi eerbetoon voor ‘de Stuif’ door YNWA mee door het stadion te laten galmen. Respect!

3. Het ‘gemiste’ doelpunt van de week

Op vrijdagavond de E40 richting de Kust nemen is meestal niet zo een goed plan. Het verkeer was uitermate druk en er waren supporters die door de file zelfs het eerste doelpunt misten.

4. De tweet van de week

Na de pijnlijke resultaten van de Belgische ploegen in Europa de laatste weken verscheen er een ‘hoopvolle’ tweet voor ons vaderlands voetbal…

5. De opvallende cijfers van de week

Van 4 op 21 wordt niemand in Mechelen blij, maar wanhopen is nog niet nodig. Vorig seizoen werd er tegen nagenoeg dezelfde ploegen (we vervangen zakker Westerlo door promovendus Antwerp) ook nauwelijk iets geraapt, één puntje meer om precies te zijn. Laat ons hopen dat de thuiswedstrijd tegen STVV ook nu weer de ommekeer inluidt.