Terug 5 augustus 2017

Waasland-Beveren - KV Mechelen: 2-2 (eindstand)

Met dezelfde elf als vorige week tegen Standard begon Malinwa aan haar partij op de Freethiel. Geelrood leek de wedstrijd meteen in handen te nemen, maar kwam in de derde minuut goed weg toen Gano de openingstreffer naast de kooi van Coosemans schoot.

Morioka breekt de ban, Rits zet meteen recht (1-1)

Op het halfuur was het Malinwa dat voor het eerst de neus aan het venster stak. Croizet baande zich een weg door de Waaslandse verdediging, maar de daaropvolgende flipperkast-fase leverde geen doelpunt op. Geelrood schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Alen liet begaan. De thuisploeg profiteerde van het gekibbel om op voorsprong te klimmen: Morioka verschalkte Coosemans met een geplaatste kopbal.

KV Mechelen leek niet van slag en reageerde meteen: Drazic zette zich goed door en speelde de bal in de loop van een infiltrerende Rits die de bal fijntjes voorbij Goblet in doel schoof. (1-1) De Mechelse motor leek eindelijk aan te slaan en het was Schoofs die een prima voorzet van Drazic van kortbij op Goblet schoot.

Morioka zet W-B opnieuw op voorsprong (2-1)

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of geelrood was weer op achtervolgen aangewezen: Morioka reageerde attent op een voorzet van Ampomah en gaf Coosemans voor de tweede maal het nakijken. (2-1) Met nog een klein half uur op de klok bracht Ferrera extra aanvalskracht tussen de lijnen: het duo Pedersen-Kawaya kwam in de plaats van het duo Schoofs-Claes. Ondertussen bleef Ampomah een gesel voor de Mechelse verdediging, maar tot scoren kwam de flankaanvaller alsnog niet. Ook Pedersen liet zich opmerken, maar zijn poging strandde in het zijnet.

Rits doet het weer: 2-2

Uit het niets klom Malinwa dan toch weer op gelijke hoogte: Rits schilderde een vrije trap voorbij alles wat geel-blauw en geel-rood gekleurd was en verschalkte zo een twijfelende Goblet. (2-2) Het was nu hinken op twee gedachten voor Malinwa: het punt veilig stellen of vol voor de overwinning gaan. Eerst had Croizet de winnende treffer aan de voet, maar zijn volley ging voorlangs. Op een tegenaanval was het Boljevic die echter dé kans van de match nipt naast de verste paal schoof. Na een geanimeerde tweede helft moest Malinwa zo vrede nemen met een 2-2 gelijkspel op de Freethiel.

Wedstrijddigest

Waasland-Beveren: Goblet, Demir, Moren, Gano, Seck, Jans, Ampomah (81’ Cerigioni), Cools, Myny (68’ Boljevic), Morioka, Camacho

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, De Witte, Croizet, Rits, Cocalic, Schoofs (64’ Pedersen), Cobbaut, Rherras, Claes (64’ Kawaya, Drazic (84’ Filipovic)

Doelpunten: 33’ Morioka (1-0), 35’ Rits (1-1), 46’ Morioka (2-1), 76’ Rits (2-2)

Gele kaarten: 62’ Myny, 75’ Moren, 78’ Rherras, 88’ Cocalic, 89’ Gano, 89’ De Witte, 92’ Rits

Over de wedstrijd: