Terug 5 augustus 2017

Waasland-Beveren - KV Mechelen: Trainersbabbel

Het werd een aangename, felbevochten wedstrijd tussen Waasland-Beveren en KV Mechelen. Een winnaar kwam er echter niet uit.

“Voor de supporters was dit inderdaad wel een leuke wedstrijd om te volgen, maar voor een trainer was dit enorm frustrerend. Er waren zoveel kansen, zoveel mogelijkheden aan beide kanten. Het was eigenlijk een ‘gekke’ wedstrijd. Aan onze kant ging het dan vooral om het gebrek aan efficiëntie, zowel defensief als offensief. Ik ben wel zeer tevreden met het feit dat we op verplaatsing twee keer terugkomen, maar we hebben wel nog veel werk.”

De zoektocht naar progressie dus, maar een vergelijking met de vorige wedstrijd – tegen Standard – die kan Ferrera niet maken:

“Of we vooruitgegaan zijn in vergelijking met de eerste wedstrijd? Dat is moeilijk te zeggen. Vorige week maakten we voornamelijk individuele fouten, vandaag ging het meer over het onevenwicht in de ploeg. Het leek wel een ‘kansenkermis’. Ook of we progressie gemaakt hebben ten opzichte van vorig seizoen kan ik niet zeggen. Vorig seizoen creëerden we minder, maar gaven we ook minder weg.”

Wat er dan juist moet veranderen, daar geeft de coach wel een duidelijk antwoord op:

“We moeten dominant zijn, maar we mogen daarbij het evenwicht in de ploeg niet uit het oog verliezen. We hebben spitsen die lopen, offensieve middenvelders, we denken vooruit… Maar als een zot aanvallen, niet wetende wat je doet, dat is ook niet goed. We moeten juist meer rust leggen in onze aanvallen, weten hoe en waar we gaan aanvallen. Maar dat komt nog, dat is een kwestie van tijd.”