Terug 5 augustus 2017

Waasland-Beveren - KV Mechelen: Reacties

Gemengde gevoelens in de Mechelse kleedkamer na afloop van Waasland-Beveren – KV Mechelen.

Cobbaut: “Het was een leuke wedstrijd om te spelen, maar het leek meer op kermisvoetbal. Het was een wedstrijd die echt alle kanten op kon, maar uiteindelijk moeten we vrede nemen met dit gelijkspel. Beide ploegen hadden voldoende kansen om te scoren. Waasland is een pak sterker dan vorig seizoen. Net als vorige week weten we niet goed hoe we ons hierbij moeten voelen.”

Coosemans: “De wil om te winnen was zeker aanwezig vanavond. We creëren meer doelkansen dan vorig seizoen, maar ook achteraan moeten we meer mogelijkheden toelaten aan de tegenstander. Dat is wel een werkpunt. Vandaag hadden we wel wat last met hun linkse flank en kwamen we enkele keren goed weg. De eerste twee matchen van het seizoen konden we zowel winnen als verliezen. Met deze twee punten schieten we weinig op.”

Cocalic: “Als je de wedstrijd bekijkt, moeten we vrede nemen met dit punt. We hadden kunnen winnen, maar zeker ook verliezen. Waasland-Beveren is een sterke ploeg geworden met enkele gevaarlijke spelers. Ik kan wel leven met dit punt.”

Rits: “Lazic was al een hele week in mijn oor aan het fluisteren dat ik mijn vrije trap eens rechtstreeks op doel moest krullen. Geweldig dat het ons vandaag een punt opleverde. In de tweede helft kon de wedstrijd echt alle kanten op. We geven wel meer kansen weg dan vorig seizoen. Aan ons om die defensieve stabiliteit terug in de ploeg te krijgen. Of we aanspraak konden maken op een strafschop? Eerlijk, ik weet echt niet meer wanneer een bal tegen de arm nu een strafschop oplevert en wanneer niet. Het blijkt interpretatie van de scheidsrechter en die was vanavond niet in ons voordeel.”

Kawaya: “Ik ben blij met de speelminuten die ik vanavond heb gekregen. Ik zet wel fysieke stappen, maar ik ben momenteel nog onvoldoende fit om aan de wedstrijd te kunnen starten. Ik bekijk het stap voor stap. Twee punten uit twee wedstrijden is niet slecht, maar het kon een pak beter. We krijgen nu twee thuiswedstrijden voorgeschoteld. Aan ons om hier punten te oogsten.”