Terug 8 augustus 2017

Waasland-Beveren - KV Mechelen: De vijf van de week

Vier doelpunten in en vijf weetjes over Waasland-Beveren versus “de Malinwa”.

1. De bijnaam van de week

De Beverse aanvaller Ampomah liet de Mechelse defensie zaterdagavond regelmatig sterretjes zien. De acties die de lichtvoetige flankspeler uit zijn sloffen toverde zorgden ervoor dat Rits en co zijn tweede naam Opoku veranderden in Mpokus. Hokus Mpokus dus…

2. Het blije weerzien van de week

Voor Coosemans betekende de terugkeer naar de Freethiel een blij weerzien met een aantal mensen. “Het is steeds fijn hier terug te keren!” aldus de doelman.

3. Het nog niet echte blije weerzien van de week

Voor Joachim Van Damme was de match in Beveren ook speciaal. Een écht weerzien tussen de lijnen was het nog niet, want hij mag pas in 2018 in actie komen voor Waasland-Beveren.

4. Het kopieerwerk van de week

Opvallend bij het bekijken van het wedstrijdblad: beide coaches kozen zaterdag voor dezelfde elf spelers die op de openingsspeeldag aan de wedstrijd mochten beginnen.

5. De verklaring van de week

Rondvraag bij een aantal Mechelse supporters bracht aan het licht dat bijna niemand wist waar de naam ‘Freethiel’ vandaan komt. Een gehucht? Een bijnaam? Freethiel is simpelweg afgeleid van Frederik Thielemans, de eerste eigenaar van het stadion die zijn wielerpiste omvormde tot een voetbalstadion. Zo, dat weet u dan ook weer.

 

Wielerpiste Freethiel - Foto www.belstadions.net