Terug 25 november 2017

R. Antwerp FC - KV Mechelen: 0-0 (eindstand)

In een vernieuwde Bosuil moest Malinwa vanavond aan de bak tegen The Great Old. Geen evidente opdracht tegen de enthousiaste promovendus. Het stamnummer 1 staat immers op een mooie vijfde stek in de rangschikking.

In een evenwichtig wedstrijdbegin was het toch vooral de thuisploeg die de neus aan het venster stak: eerst probeerde Rodrigues een strafschop te versieren, maar Delferière gaf geen krimp. Enkele minuten later kon Hairemans aan de tweede paal niet profiteren van een prima voorzet van Limbombé. Malinwa reageerde met een poging van El Messaoudi. Bolat tikte de streep net van onder de lat.

Verder viel er weinig te noteren in een regenachtige Bosuil. Veel middenveldspel, maar amper noemenswaardige kansen.  

Coosemans redt unieke kans Ardaiz 

Zo weinig er in de eerste helft te beleven viel, zo boeiend waren de eerste minuten na de pauze. Antwerp, met Hairemans als dirigent op het middenveld, kwam gretig voor de dag na de pauze. Coosemans bracht prima redding op een unieke kans van Ardaiz, terwijl de Uruguayaan zijn schot op een nieuwe poging wist te kraken.  Ook Rodrigues en Haroun kwamen in schietpositie, maar zonder succes.

Bandé vergeet Antwerpse misser af te straffen 

Rond het uur wisselde Jankovic diepe spits Drazic voor Kolovos. De Griek nam de flankpositie voor zijn rekening, terwijl Bandé zich mocht uitleven in de spits. Met nog twintig minuten op de klok schonk de thuisdefensie de Burkinees een unieke kans, maar zijn lob ging naast de kooi van Bolat.

Hoewel de beste kansen in de tweede helft voor de thuisploeg waren, ging Malinwa ei zo na nog lopen met de drie punten. Een snedige counter schoof net achter een aanstormende Kolovos die zo de laatste mogelijkheid onbenut liet. Antwerp – KVM: 0-0.

Wedstrijddigest

Antwerp FC: Bolat, Borges, Rodrigues (89′ Jaadi), Limbombé (82′ Touré), Hairemans, Batubinsika, Ardaiz (72′ Owusu), Corryn, Buta, Van Damme, Haroun

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, De Witte, Matthys, Rits (80′ Claes), Cocalic, Tomecak (34′ Paulussen), Cobbaut, Bandé, Filipovic, Drazic (61′ Kolovos)

Doelpunten: geen

Gele kaarten: 3′ Rits, 16′ Cobbaut, 36′ Haroun, 80′ Batubinsika, 91′ Cocalic

Scheidsrechters: Delferière, De Neve, Monteny, Boucaut