Terug 25 november 2017

R. Antwerp FC - KV Mechelen: Trainersbabbel

“We bouwen weer aan een blok.” Aleksander Jankovic had liever gewonnen op de Bosuil, maar zag KVM wel opnieuw de nul houden.

 

“Dit was een zware wedstrijd voor ons. De terugronde beginnen met elf punten, tja, dat is moeilijk. We wilden vandaag vooral een organisatie neerzetten en de discipline en het blok terugbrengen. Dat is op dit moment zeer belangrijk voor ons.”

 

Een punt op de Bosuil is voor de coach maar een beperkt succesje.

“Enerzijds halen we een tweede cleansheet in drie wedstrijden. De nul houden is voor ons heel belangrijk. Anderzijds waren we niet naar hier gekomen voor een punt. We wilden hier winnen.”

 

Toch lukte het KVM in de zone van de waarheid maar moeilijk om kansen te krijgen.

“Met wat meer geluk hadden we in het slot nog kunnen scoren. De eerste helft vond ik ons goed voetballen. We speelden met authoriteit, hier op verplaatsing. Indien we meer vertrouwen zouden hebben en precisie zouden brengen, hadden we ook vanop stilstaande fases meer gevaar kunnen creëren. De tweede helft was meer een “battle game”. Wij moeten rustiger blijven en meer bewegingen in de diepte brengen.”

Opvallend, Yohan Croizet zat niet bij de selectie.

“Een sportieve keuze, ook al was hij na de wedstrijd tegen Charleroi licht gekwetst. Croizet heeft dit seizoen al veel gegeven en ook vele ontgoochelingen opgelopen. Dat hoort bij het voetbal. Maar ik ben er zeker van dat hij met zijn mentaliteit sterker zal terugkeren.”

 

Ivan Tomecak moest dan weer geblesseerd naar de kant.

“Hij had last van de hamstrings. Het valt nog af te wachten of hij er woensdag in de bekerwedstrijd tegen Genk weer bij kan zijn.”