Terug 27 november 2017

R. Antwerp FC - KV Mechelen: De vijf van de week

Voor u bijeengesprokkeld: de vijf van de week.

1. Het slechte nieuws van de week

Tegen KV Kortrijk ging onze jonge Kakker Cis z’n wens in vervulling toen hij de aftrap mocht geven en de match mocht bijwonen met zijn idool Set De Witte. Amper een paar weken later verloor de jongen het gevecht met zijn ziekte. Dat vreselijke nieuws liet uiteraard niemand onberoerd.

2. Het jubileum van de week

KV Mechelen en Antwerp mogen zich terecht traditieclubs noemen. Zaterdag stonden de twee trouwens al voor de 150e keer tegenover mekaar. Straf!

3. De boomerang van de week

In Antwerpen durft men soms de woorden “Antwerpen is’t stad en de rest is parking!” in de mond te nemen. Straffe uitspraken hebben soms grappige gevolgen blijkbaar want het vernieuwde stadion zorgde voor heel wat foutparkeerders. De stadionspeaker had zijn werk met het afroepen van een resem nummerplaten van wagens die op politiebevel verplaatst moesten worden.

4. De hervorming van de week

Het feit dat KV Mechelen overgaat van een VZW naar een NV betekent dat een aantal mensen een stap terug zet en uit het bestuur gaat. Deze bestuursleden werden uiteraard in de bloemetjes gezet en mogen zich tegenwoordig erebestuurslid noemen.

5. De tifo van de week

Thuisploeg Antwerp zorgde voor heel wat spektakel om haar -prachtige- mooie tribune in te huldigen, maar wat ons betreft kwam de mooiste actie uit het bezoekersvak en dat dan nog tijdens de rust.