Terug 26 augustus 2017

Genk – KVM: Reacties

Coosemans, Matthys en Rits blikken terug op de 1-0 nederlaag in de Luminus Arena van Racing Genk.

Coosemans: “We kwamen zeker niet met angst naar hier vanavond. Wanneer je een wedstrijd op Genk moet spelen, moet je rekening houden met een goed voetballende ploeg. We zouden bekijken wat mogelijk was vanavond. We hielden de wedstrijd vrij goed op slot, maar je weet dat je toch enkele kansen zou moeten laten aan de thuisploeg. Helaas ging er één van binnen voor de pauze en dan weet je dat het moeilijk zou worden. Ik wil na vijf speeldagen nog geen oordeel vellen. Dit is nog veel te vroeg en het geloof is er zeker dat we het tij kunnen keren. De aanwezigheid van de videoref speelde vanavond in ons voordeel. Al blijft het toch iets vreemd dat een wedstrijd mee kan beïnvloeden terwijl je er niet elke wedstrijd op kan rekenen.”

Matthys: “Na vijf speeldagen oogt de balans duidelijk niet goed. Je weet aan de start van de competitie dat er altijd enkele ploegen hun start missen en helaas is het dit jaar aan ons. Ik blijf er wel bij: we zijn na vorig seizoen kwalitatief sterker, dus moeten we er ook in slagen om het tij te keren. We konden vanavond weinig kansen creëren. Het zat er helaas niet in vanavond.”

Rits: “De strafschopfase ging zo snel, maar naar mijn gevoel speelde ik eerst de bal. Het is ook zo dat de scheidsrechter niet is gaan kijken door ons protest, maar door het signaal van de videoscheidsrechter. Wanneer er een discutabele fase is, oordeelt de videoscheidsrechter of het nodig is dat de scheidsrechter naar de beelden komt kijken. Gelukkig bleven we zo nog langer in de wedstrijd, maar het heeft ons helaas geen punt opgeleverd. We moeten de komende weken hard blijven werken en elke wedstrijd alles geven. Vorig jaar hadden we soms in moeilijke wedstrijden het geluk aan onze zijde, nu valt dat doelpuntje helaas een stuk moeilijker. Aan ons om het tij de komende weken te keren.”