Terug 5 april 2018

Ontdek de nieuwe businesstribune (video)

Op 11 april is het zover: dan start KV Mechelen met de afbraak van de oude hoofdtribune en kan de bouw van de nieuwe businesstribune starten. De tribune kost 16 miljoen euro, wordt neergezet door bouwbedrijf Verelst en zal tegen de eerste competitiewedstrijd speelklaar zijn.

 

1A of 1B: de bouw van een nieuwe businesstribune stond sowieso gepland. “De middelen zijn er, de plannen getekend en we hebben met Verelst een bouwpartner die ons de komende vijf seizoenen ondersteunt”, zo zegt Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen. “Belangrijk is ook dat de bouw geen impact heeft op het voorziene sportieve budget.”

 

Die bouwpartner kijkt uit naar de toekomst van Malinwa. “We gaan als Verelst de club helpen om structureel sterker te worden”, zo zegt CEO Kurt Geens. “Want een nieuwe businesstribune betekent nieuwe inkomsten voor de club, niet eenmaal, wel jaar na jaar. Dat kan dan weer opnieuw in het sportieve geïnvesteerd worden. KV Mechelen heeft immers veel potentieel.”

 

De nieuwe businesstribune uitgelicht

Op het gelijkvloers vinden we terug: de nieuwe ticket- en fanshop, alle spelersfaciliteiten, nieuwe kleedkamers, perszaal en een keuken.

 

Op verdieping 1 komt de Verelst Business Lounge van 1500 vierkante meter met restaurant met een tussenverdieping die uitkijkt op de eerste verdieping.

 

Op verdiepingen 2 en 3 komen skybox’en met buitenseats. “Centraal komt de Verelst-skybar waar meer dan 100 genodigden met elkaar kunnen netwerken en van de wedstrijd genieten”, licht Kurt Geens toe.

 

Op verdieping 4 komt over de hele lengte een perstribune met tv-studio’s. “Alles conform de UEFA-richtlijnen”, geeft Olivier Somers mee.

 

In de bocht richting Telenet zullen dan weer drie verdiepingen skybox’en verrijzen. “Zo maken we de verbinding met de skybox’en achter het doel”, aldus Somers. Aan de andere kant komen een commandopost voor de veiligheidsdiensten en centrale kantoren voor de werknemers van de club. Ook de straatkant wordt heringericht met nieuwe loketten.

 

“Met de nieuwe tribune zullen we een AFAS Stadion hebben dat voor iedereen een plek heeft: van staanplaatsen, zitplaatsen, businessplaatsen, skyseats, familietribune tot studentenvak… Ondertussen gaan we het nog comfortabeler maken in de andere tribunes. Zo zullen we enkele kantines van verwarming voorzien en zal Grand Kavee toegankelijk worden voor iedereen die deze optie bij zijn abonnement kiest.”

 

Afbraak start volgende week

Volgende week, op 11 april, begint KV Mechelen met de afbraak van de oude hoofdtribune. “De kranen worden de komende dagen gezet en dan gaat de grote hamer ertegen”, zo zegt Somers.

 

“We bekijken nog wanneer we dan exact een moment prikken voor wie letterlijk een stukje hoofdtribune wil meenemen.” Een stoeltje zal je jammer genoeg niet kunnen afhalen, want deze worden opnieuw gebruikt, op de tribune achter doel.

 

Het doel is om het gelijkvloers met de kleedkamers en de tribune speelklaar te krijgen tegen de start van de competitie, begin augustus. “Nadien beginnen we aan de binnenafwerking.”

 

Abonnees met een plaats op de huidige hoofdtribune zijn persoonlijk uitgenodigd voor informatiesessies over de nieuwe tribune.

 

Ontdek hier de nieuwe businesstribune:

 

De businesstribune in cijfers:

  • 1.999 zitjes
  • 252 centrale skyseats
  • 34 skybox’en en 3 cornerbox’en
  • 108m lang, 25,6m breed
  • 2 bochten van 23m lang
  • Verelst Business Lounge 1500m²
  • 175 plaatsen en 2 tv-studio’s in perstribune
  • De totale capaciteit van het AFAS Stadion zal 17.000 bedragen