Terug 18 maart 2018

In beeld: de oude hoofdtribune (foto’s)

Binnenkort start KV Mechelen met de bouw van een nieuwe businesstribune. Die zal de huidige hoofdtribune uit 1952 vervangen. Het geweldige bouwwerk was toen zijn tijd ver vooruit, want het was voorzien van één van de eerste zelfdragende daken in het Europese voetbal. Wij brachten nog een laatste keer de tribune in beeld.

 

Een karakteristieke structuur, die met zijn kenmerkende bogen decennia lang een vast deel uitmaakte van het beeld van ons stadion. Een plaats ook waar we allemaal samen fantastische hoogtepunten en pijnlijke dieptepunten beleefd hebben. Dat is de oude hoofdtribune van Malinwa.

Binnen enkele weken – de juiste planning hangt af van afspraken met de aannemers en de lopende bouwprocedures – gaat ze helemaal tegen de grond.

Abonnees in deze tribune zullen de komende weken de nodige informatie krijgen over hun vaste stek in het AFAS Stadion voor volgend seizoen, maar voor het zover is, willen wij jou vooral laten meegenieten van een exclusieve kijk achter de schermen. We trokken gewapend met ons fototoestel naar alle kleine hoekjes, kantoortjes en kantines die de oude tribune rijk is.

 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank