Terug 23 oktober 2017

KVM beëindigt samenwerking met Yannick Ferrera en Yann Danielou

KV Mechelen zette maandagochtend de samenwerking met trainer Yannick Ferrera en assistent-trainer Yann Danielou stop. “We betreuren dat we dit moeten doen, maar na de wedstrijd in Eupen vonden we dat het “op” was tussen trainer en spelers”, aldus voorzitter Johan Timmermans.

 

Na de pijnlijke 4-1 nederlaag in Eupen en na het behalen van slechts 8 punten op een totaal van 33 besloot Malinwa dus om niet langer door te gaan met Yannick Ferrera.

“We zijn zwaar ontgoocheld in de resultaten. De wedstrijd in Eupen heeft bewezen dat de coach nog onvoldoende impact heeft op de groep om resultaten neer te zetten”, zo duidt KVM-voorzitter Johan Timmermans.

 

Een spijtige conclusie, zo benadrukt Timmermans. “We hebben vorig seizoen met Yannick Ferrera een ongelofelijke strijd geleverd voor play-off 1, waarvoor we hem ook dankbaar zijn. We betreuren dan ook dat we de samenwerking met Yannick moeten stopzetten. Zoiets zijn we als club niet gewend te doen. Ook de spelers dragen verantwoordelijkheid. Maar er moest ingegrepen worden. We hopen dat de spelers nu hun rug rechten en resultaten neerzetten.”

Caluwé, Swinnen en Lazic nemen over

 

Ondertussen nemen assistent-trainers Tom Caluwé, Sven Swinnen en doelmannentrainer Jugoslav Lazic de trainingen over. “Het is niet de bedoeling om heel snel een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen”, zegt Timmermans. “We zullen zien welke kandidaturen ons bereiken en zullen ons niet onder druk laten zetten. Ondertussen nemen Caluwé, Swinnen en Lazic de leiding.”

 

Oproep voor samenhorigheid en steun

De KVM-preses roept ondertussen spelers, staf en supporters op tot samenhorigheid. “De spelers hebben nu de sleutel in handen om als één blok voor onze club te strijden. Te beginnen nu dinsdag thuis tegen Lokeren.”

 

“Verder vraag ik alle supporters om het team onvoorwaardelijk te steunen en als 1 man achter de spelers te gaan staan. Onderlinge twisten moeten eruit. We hebben nu samenhorigheid nodig.”