Terug 9 december 2017

KVO – KVM: Reacties

Voor u op een rijtje: twee matchwinnaars (Mats Rits en ColinCoosemans), een kapitein (Seth De Witte), een verloren zoon (Laurens Paulussen) en een pechvogel (Tim Matthys).

 

Rits: “Een belangrijke stap gezet”

Mats Rits, doelpuntenmaker van de avond, was tevreden na de nul-één. Al vond hij de spanning in het slot maar niets.

“We voetbalden compact, alleen veel te slordig. Goed dat ik dat doelpunt nog kon scoren voor de pauze. Met welk lichaamsdeel ik de bal binnengewerkt heb? Geen idee (lacht).

In de tweede helft kregen één grote kans via Bandé. Dat zijn momenten die we beter moeten uitspelen. Nu goed, we hebben een belangrijke stap gezet vanavond. We voelen weer vertrouwen en het systeem dat we spelen brengt ons weer duidelijkheid. Nu gaan we vol voor de drie punten in Kortrijk.”

De Witte: “Het was even pompen of verzuipen”

Seth De Witte zag Malinwa een collectief sterke prestatie neerzetten.

“Deze zege geeft een goed gevoel. In de tweede helft zijn we vergeten te voetballen. Het was bijwijlen pompen of verzuipen. Maar we zijn solide blijven voetballen, we vingen in blok Oostende op. Dit is een belangrijk resultaat. We hebben getoond dat we in organisatie iets kunnen neerzetten om dan met een scherpe counter de wedstrijd dood te maken.”

Paulussen: “Er is weer defensieve stabiliteit”

Nog een uitblinker in de prestatie aan de zee: Laurens Paulussen. Hij kreeg met Bjelica een oude bekende tegenover hem.

“Het was een fysiek stevige wedstrijd. We stonden goed te verdedigen, alleen zijn we vergeten te blijven voetballen. Nu, we hebben het volgehouden. Gelukkig hadden we ook een uitmuntende Colin Coosemans achter ons staan. Maar laten we nu vooral de voeten op de grond houden.”

Coosemans: “We spelen en leven als één groep”

Ook Colin Coosemans, die zich onderscheidde met enkele fraaie reddingen, predikte realisme.

“We hebben nu zes op zes. Maar daar mogen we niet tevreden zijn. Onze coach zal dat ongetwijfeld de komende week weer benadrukken. We hebben in de problemen gezeten, voorlaatste en laatste gestaan, maar nu zetten we een leuke reeks neer. We spelen en leven nu meer als één groep en dat geeft resultaat. Ook al is het met werkvoetbal: wij moeten nu punten hebben.”

 

Matthys: “Eindejaar wordt belangrijk”

Tim Matthys moest tijdens de wedstrijd geblesseerd naar de kant. Bij hem wordt gevreesd voor een knieblessure.

“Mijn voet bleef in het gras steken en mijn knie draaide naar binnen. Ik voelde meteen veel pijn. Ik dacht meteen dat het ernstig was. Na de wedstrijd lijkt de schade en pijn mee te vallen, maar een MRI-scan maandag of dinsdag moet duidelijkheid geven of de kruisbanden geraakt zijn of niet.”

Toch nam de assistgever van de avond nog even tijd voor een korte terugblik op de wedstrijd.

“Het is altijd fijn om beslissend te kunnen zijn. We zetten een reeksje neer, maar moeten realistisch blijven. Alles ploegen staan dicht bij elkaar. We moeten nu de lijn doortrekken. De drie komende wedstrijden voor het eindejaar worden cruciaal.”