Terug 30 maart 2018

Telenet blijft hoofdsponsor van KV Mechelen

Telenet blijft hoofdsponsor van KV Mechelen, ook nu de club naar 1B degradeert. Daarmee wil het telecombedrijf een duidelijk statement maken. “Wij steunen KV Mechelen in goede en in kwade dagen”, klinkt het bij Telenet.

 

Telenet blijft dus ook volgend seizoen hoofdsponsor van Malinwa. “Dit is heel motiverend”, zo zegt KVM. “De degradatie is uiteraard een zware dobber, maar dankzij onze sterke fanbasis en trouwe partners, met Telenet op kop, kunnen we met een positieve ingesteldheid aan het volgende hoofdstuk beginnen.”

De hoofdsponsor en buur wil zo mee KV Mechelen terug naar 1A loodsen. Een duidelijk statement, dat een woordje uitleg verdient. Wij spraken exclusief met Manu Leroy, director Sports bij Telenet.

 

 

Manu, jullie gaan ook volgend seizoen voluit als hoofdsponsor. KVM en Telenet, dat blijft een mooi partnership?
Manu Leroy: “We gaan het twaalfde seizoen in als partners. Niet alleen zijn wij op deze manier hecht met elkaar verbonden, we zijn ook buren. We zijn er dan ook voor elkaar in goede en kwade dagen.

Er waait een nieuwe wind binnen de club en het zou dan ook jammer zijn om op dit punt ons engagement te stoppen. Wij willen een katalysator zijn om de ambities en plannen van KV Mechelen waar te maken. Wij gaan er immers vanuit dat KVM snel terug in 1A voetbalt.”

 

 

Dat is een mooie blijk van waardering voor ons als buur…
“Zeker, er is een sterke verbondenheid tussen KV Mechelen en Telenet. Ons partnership gaat verder dan alleen de letters in het contract.

Neem nu de stadionvernieuwing. Gezien de groei die Telenet de afgelopen jaren realiseerde, hadden wij nood aan extra ruimte. De huidige Telenet-site uitbreiden of verbouwen was niet mogelijk. Waar vonden we snel een geschikt alternatief? Bij onze buur.

We hebben nu kantoren in het stadion, gebruiken onze skybox als vergaderruimte, hebben zakenlunches in Resto Martinique en kunnen onze medewerkers in het nieuwe fitnesscentrum GO-FiT laten sporten. Mooi toch?”

 

Blijven jullie ook supportersacties ondersteunen?
“Ja. Telenet wil supporters en atleten dichter bij elkaar brengen. Want goede supporters betekenen betere prestaties. KV Mechelen heeft een fantastische achterban en die fans willen we maximaal blijven ondersteunen.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de acties die we samen met de club en het Supportersorgaan organiseerden voor de thuiswedstrijd tegen Eupen. Toen kleurden we het stadion helemaal geel en rood.

Dat gaan we ook blijven doen in 1B. Net als het comfort van de supporters in het stadion verbeteren door gratis WiFi aan te bieden. Zo kunnen fans alles delen op hun social media en de Play Sports-app en andere digitale tools gebruiken.”

 

 

Je haalde stadionvernieuwing al aan. Binnenkort staat er een nieuwe businesstribune. Is dat belangrijk voor jullie?
“Absoluut! Visueel en esthetisch is dit een grote vooruitgang, maar vooral op zakelijk en sportief vlak is dit een grote troef om concurrentieel te blijven.

Ook de zakelijke bezoeker verwacht gepaste infrastructuur en luxe om optimaal van de beleving op KV Mechelen te genieten. We merken dat de voorbije stadionvernieuwing door onze relaties heel goed ontvangen werd. Als hoofdsponsor wil je hen in een dynamisch omgeving uitnodigen.

Bij al onze partnerclubs gaan we trouwens objectief na hoe onze relaties hun clubbezoek hebben ervaren. We zien dat KV Mechelen hoog scoort. Vooral in de categorieën sfeer, ambiance, catering en setting.”

 

Jijzelf hebt een hockey-verleden. Wat kan de voetbalwereld leren van de jongens en dames van het hockey?
“(lacht) De kernwaarde van hockey is fair play. Dat wordt in voetbal wel gepredikt, maar toch zie je vaak dat er op de scheidsrechter wordt gesakkerd, door supporters, trainers én spelers.

En hockeyspelers blijven meer benaderbaar. Ook nu hockey populairder aan het worden is. Voetballers worden meer afgeschermd van pers en fans. Misschien kan dat als voorbeeld dienen voor de voetbalwereld.”

 

Tot slot al een pronostiekvraagje… Waar eindigt KV Mechelen volgend seizoen?
“(resoluut) Malinwa pakt tweemaal de periodetitel en stijgt na één seizoen terug naar 1A.”