Terug 12 maart 2018

Voorzitter Johan Timmermans: “Vastberaden om terug te keren”

Na tien mooie jaren in eerste klasse moet KV Mechelen volgend seizoen aan de bak in 1B. “We liggen even K.O. tegen de grasmat, maar we hebben de middelen om snel terug te keren”, zegt voorzitter Johan Timmermans.

 

Een dag na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren ontwaakt Mechelen in een bittere realiteit. Volgend seizoen voetbalt Malinwa in de tweede profreeks. “Het komt hard aan”, zo zegt voorzitter Johan Timmermans de “day after”.

“Het zag er gisteren lange tijd mooi uit, maar het heeft niet mogen zijn. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om onze supporters en sponsors te bedanken voor hun trouwe steun.”

 

Leren uit de fouten

Behoud of degradatie: een evaluatie van het afgelopen seizoen drong zich sowieso op. “We gaan dat allemaal intern analyseren en de nodige stappen nemen. We zullen bijvoorbeeld de sportieve cel versterken en uitbouwen. Bij de start van de nieuwe competitie willen we ons sportieve huiswerk klaarhebben.”

 

Scenario’s liggen klaar

De vraag die zich nu op dringt: wat nu? “Wel, gisteren lagen we even K.O. tegen de grasmat. Maar wij gaan snel weer werk maken van een terugkeer naar 1A. We zijn er vandaag al mee gestart. Hoe plannen we de komende weken? Hoe bereiden we het tussenseizoen voor? Er liggen scenario’s klaar, die gaan we nu bespreken en vastleggen.”

 

Financiële slagkracht

Een snelle terugkeer, dat horen we graag. Maar een stapje terug, betekent ook ettelijke miljoenen tv-gelden minder, niet?

“Dat klopt”, zo zegt Timmermans. “Maar we hebben heel veel trouwe supporters en businesspartners. Dat zorgt er toch voor dat we sponsors kunnen blijven aantrekken. En we hebben dankzij onze nieuwe structuur heel wat financiële mogelijkheden. In het verleden zouden we er minder rooskleurig voorgestaan hebben.”

Terug bouwen

Een financiële draagkracht die ook nodig zal zijn tussen de buitenlandse investeringen bij pakweg OHL, Beerschot-Wilrijk en Roeselare. “We willen een competitief team op de been brengen dat meteen weer mee kan dingen voor promotie”, klinkt Timmermans strijdvaardig.

“En belangrijk: ook de bouw van de nieuwe hoofdtribune gaat onverminderd voort. Daarmee kunnen we op termijn het verschil maken en onze budgetten structureel hoog houden”, zegt Timmermans nog.

“De afbraakwerken starten in het tussenseizoen. De exacte datum van de afbraak hangt nog af van afspraken met de aannemers en bouwprocedures, maar we hopen tegen de start van 1B met een nieuwe tribune te kunnen uitpakken. Uiteraard krijgen alle abonnees binnenkort meer toelichting.” Het stadion krijgt ook een nieuwe lichtinstallatie. Vandaag werd zo de oude al ontmanteld.

 

Thuis in 1A

KV Mechelen moet dus weer beginnen opbouwen. “Sportief én extra-sportief. De enige manier om opnieuw naar 1A te kunnen. Want daar horen we thuis. Dat hebben onze tienduizenden fans dit seizoen nogmaals bewezen”, zo besluit de voorzitter.