Terug 24 juni 2017

VC Rijmenam - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

Een bewolkte hemel, experimentele elftallen en vooral veel supporters: de ingrediënten van de eerste testwedstrijd. Het werd uiteindelijk 0-12 op het veld van VC Rijmenam.

Verder dan enkele voorzetten en rechterflank Rherras en spelverdeler Callebaut kwam KVM in de openingsfase niet. Het duurde tot minuut 10 vooraleer KV Mechelen een eerste bal tussen de palen kreeg. In één fase pareerde de doelman van de thuisploeg twee schoten van Schouterden, en zelfs nog een derde van Callebaut.

 

EN DAN GAAT HET SNEL
Net voor het halfuur viel het verlossende doelpunt wel. Soladio glipte door de buitenspelval, de doelman van VC Rijmenam kon hem enkel foutief afstoppen. Penalty als gevolg. Schouterden stuurde de doelman de verkeerde kant uit. 0-1. Slechts drie minuten later verdubbelde Soladio de score al. Croizet zette zich door op de rechterflank en vond de Mechelse spits voor doel. Die laatste hoefde enkel maar de doelman te omspelen en binnen te tikken.

En dan ging het opeens snel bij KVM. Callebaut duwde de rebound, op een schot van Schouterden, aan de twee paal binnen, Croizet mocht alleen op de doelman afstevenen. 0-4, en meteen ook de ruststand.

HETZELFDE ELAN

Ook in de tweede helft bleef Malinwa op dat elan doorgaan. Bandé dikte meteen na fluiten al de score aan tot 0-5. Vijf minuten later was de beurt aan Zeroual. Ook hij werd alleen op de doelman afgestuurd, en kon die makkelijk omzeilen. En ook Filipovic mocht z’n goaltje meepikken. Op hoekschop toverde hij een vliegende volley uit z’n hoed. 0-7.

 

DOELPUNTENKERMIS

Drie soortgelijke aanvallen resulteerde zelfs in een 0-10 voorsprong. Bandé kreeg telkens vanop links een gesneden voorzet te verwerken. Eén owngoal en twee doelpunten op zijn naam als gevolg.

Cobbaut en Zeroual, met z’n tweede van de avond, legden uiteindelijk de 0-12 eindstand vast.

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Eerst helft: Swolfs, Vitas, Avetisov, Oppong, Rherras, Wilms, Callebaut, Schouterden, Soumah, Soladio, Croizet.

KV Mechelen: Tweede helft: Swolfs, Paulussen, Cobbaut, Filipovic, Smolders, El Messaoudi, Jubitana, Matthys, Bandé, Zeroual, Claes

Doelpunten: 25’ Schouterden, 28’ Soladio, 30’ Callebaut, 31’ Croizet, 46’ Bandé, 60’ Zeroual, 61’ Filipovic, 75’ Bandé, 80’ owngoal, 81’ Bandé, 84’ Cobbaut, 86’ Zeroual