Terug 22 september 2017

Van Dievel ‘Partner van de dag’ bij KVM – Sint-Truiden

Transportfirma Van Dievel is onze ‘Partner van de dag’ voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden. Het bedrijf wil vooral de aandacht vestigen op het fel veranderde imago van de vrachtwagenchauffeurs, die het zelf ‘vrachtwagenpiloten’ noemt.

Van Dievel draagt KV Mechelen al jaren een warm hart toe en is onze ‘Partner van de dag’ voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden.

De firma maakt, net als de hele transportsector, een sterke groei door, tot zelfs 10% gedurende meerdere jaren op rij. En dus is de vraag naar personeel groot. “Om die stabiele groei vol te houden, moeten we jaarlijks ongeveer 20 extra mensen aanwerven”, stelt managing director Louis De Wael. “En dat is een hele uitdaging.” Geen holle woorden, als je weet dat eind juni 1.682 vacatures voor vrachtwagenchauffeurs oningevuld bleven in Vlaanderen.

Beroep is geëvolueerd

De jongste twintig jaar is het beroep van vrachtwagenchauffeur enorm geëvolueerd. Communicatievaardigheden, pro-actieve ingesteldheid, onafgebroken concentratie, probleemoplossend inzicht, stressbestendigheid… het is maar een greep uit de competenties die een chauffeur moet bezitten. Tegelijk moet deze tegenwoordig blindelings zijn/haar weg vinden in de cabine, die je gerust met een cockpit kan vergelijken. Bovendien loopt, of beter: rijdt, de vrachtwagenchauffeur continu in de kijker, zodat hij/zij zowel op de weg als bij de klant een voorbeeldfunctie vervult.

Daarom wil Van Dievel het imago van het beroep een ‘boost’ geven. Vrachtwagenpiloten, dat zijn intelligente, integere en authentieke persoonlijkheden met een rijk repertoire aan technische en sociale skills, klinkt het.

Om de nieuwelingen hierop voor te bereiden, staat binnen de firma een team aan ervaren chauffeurs klaar – net zoals er in de loop van de carrière doorlopend opleidingen voorzien zijn. Bovendien besteedt de firma steeds meer aandacht aan het evenwicht tussen werk en gezin voor de chauffeurs. Het HR-project voor welzijn en welbevinden werd begin dit jaar zelfs bekroond met de prestigieuze award van Transportmedia.

 

Wie interesse heeft om er aan de slag te gaan: Van Dievel organiseert elke laatste vrijdag van de maand een ‘jobinfo meetup’, om 16.30u in het Van Dievel depot 2 aan de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord. Meer info vind je ook op www.vrachtwagenpiloot.be