Terug 24 december 2017

‘t Is gebeurd: KV Mechelen is een nv

KV Mechelen zet een historische stap in haar bestaan. Sinds 22 december werkt de club als een nv. “De nodige investeringen zijn nu mogelijk: infrastructureel op de lange termijn, maar ook sportief op korte termijn”, zegt hoofdaandeelhouder Olivier Somers.

 

De omvorming van vzw naar nv is een feit. “De nodige aktes zijn vrijdag bij de notaris getekend”, zegt voorzitter Johan Timmermans.

De omvorming is toch wel historisch te noemen. “Het is een nieuwe, broodnodige stap. Met de nv hebben we aandeelhouders die investeren in de club. Noodzakelijk om de komende jaren een rol van betekenis te kunnen blijven spelen in eerste klasse.”

 

“Sportieve versterking komt eraan”

De afgelopen maanden werd er hard gewerkt om de nv voor het einde van 2017 klaar te hebben en ondertussen diende Malinwa ook een bouwaanvraag voor een nieuwe hoofdtribune in.

Op korte termijn richt het nieuwe bestuur zich vooral op de sportieve situatie. “De sportieve staf heeft de opdracht gekregen om de groep te versterken”, zo zegt hoofdaandeelhouder Olivier Somers. “Sportieve versterking komt er dus tijdens de winterstop aan. Wij volgen het van dichtbij op.”

 

Ter herinnering: dat nieuwe bestuur bestaat uit de twee hoofdaandeelhouders Olivier Somers en Dieter Penninckx, de aandeelhouders Eddy De Reys, Luc Leemans, Thierry Steemans, Guy Vanherp en Stefaan Vanroy, voorzitter Johan Timmermans, Mark Uytterhoeven en twee afgevaardigden van het Supportersorgaan, Gert Van Dyck en Hans Van der Biesen.

Daardoor blijft de supportersinspraak in de nv bestaan, uniek in het Belgische voetballandschap.