Terug 25 augustus 2017

Spelersschilderijen en roofvogels op Malinwa Fanweekend

Vergeet de traditionele fandag, want op 1 en 2 september organiseert het Malinwa Supportersorgaan het Fanweekend met roofvogels, unieke stadionrondleidingen, schilderijen van spelers en trainers – die je zelf mee naar huis kan nemen – en een galawedstrijd.

 

Het bezoek: AZ Alkmaar

Wie de eerste schooldag in schoonheid wil afsluiten, kan op 1 september genieten van de galawedstrijd KV Mechelen – AZ Alkmaar. De fusieclub AZ ontstond in 1967 – de iets minder jonge supporter herinnert zich misschien nog de vorige naam AZ ’67 – en kroonde zich twee maal tot Nederlands kampioen. De laatste keer was in 2009, met onder meer Gill Swerts, Maarten Martens, Sebastien Pocognoli en Moussa Dembélé. Momenteel is Stijn Wuytens de enige Belg in Alkmaarse loondienst.

 

Vorig seizoen eindigde AZ zesde in de eredivisie en met een budget van om en bij de 23 miljoen moet het slechts 5 andere Nederlandse clubs laten voorgaan.

 

De poorten gaan open om 17.30u, de aftrap is voorzien om 19u.

Vogels en schilderijen

Naast de traditionele attracties voor het hele gezin en een heuse roofvogelshow, belooft ook de traditionele signeersessie van de A-kern een moment om naar uit te kijken, te worden. Om de handtekeningen te verzamelen, voorziet dit jaar de vzw Sjarabang individuele portretten van elke speler en trainer. Geen traditionele foto’s, wel zelfgemaakte schilderijen van de spelersgroep.

Sjarabang wil mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking de kans geven om met kunst in contact te komen en door een laagdrempelige aanpak actief deel te nemen aan workshops en ateliers.

Wat ze realiseerden is een huzarenstukje: 35 individuele schilderijen zijn op slechts enkele maanden tijd tot in de puntjes afgewerkt. Je kan de schilderijen bekijken tijdens het fanweekend en krijgt ze ook mee naar huis, want de portretten staan afgebeeld op de gratis set handtekeningenkaarten.

 

Agenda:

1 september: 

17u30: poorten open

19u: KV Mechelen – AZ

 

2 september:

12u30: poorten open + opening attracties

13 – 16u: stadionrondleidingen (skyboxen, Martinique, Grand KaVee, Malinwa Archief)

13u45: 1ste roofvogelshow

14u45: verwelkoming spelers op de familiedag

15u: 2de roofvogelshow

16u: handtekeningensessie

Doorlopend muziek met live uitzending Radio Reflex en lounge bar

19u: einde familiedag

 

 

 

TICKETPRIJZEN:

Abonnees: Gratis op vertoon van abonnement

Tot en met 18 jaar: Gratis. Je dient wel een gratis ticket af te halen, dit kan zowel in voorverkoop in de ticketshop als aan het loket op de avond van de wedstrijd (dus niet online)

Niet-abonnees en vanaf 19 jaar: €10 zitplaats en €5 staanplaats, tickets in de ticketshop in het stadion, op www.kvmechelenticketshop.be en aan de loketten

Een ticket is geldig voor de wedstrijd van vrijdag én de familiedag op zaterdag.