Terug 7 december 2017

KV Mechelen ontvangt Pro League+ label

KV Mechelen mocht voor haar communitywerking Mechelse Hattrick vzw het Pro League+ label 2017 in ontvangst nemen. Het label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

 

Het label wordt voor de eerste keer uitgereikt en is de opvolger van de Pro League+ Awards, die de voorbije drie seizoenen werden overhandigd aan de sterkste communitywerkingen.

“Omdat intussen het aantal clubs met een sterke communitywerking groeiden, werd besloten het concept van de Awards aan te passen”, aldus Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League. “Met het label kunnen we nu elke club uit 1A en 1B met een sterke of groeiende communitywerking belonen.”

 

 

Ondersteuning voor sterke communitywerkingen

 

De evaluatie van de werkingen gebeurden door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs. 15 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label 2017. Daarnaast verdeelde de Pro League ook voor 75.000 euro subsidies onder de clubs om hun communitywerking te ondersteunen.

 

Bij KV Mechelen wordt de communitywerking vormgegeven door Mechelse Hattrick vzw. “In 2018 starten we aan ons tiende werkingsjaar”, zegt communitymanager Jonas Maris.

“Sinds de opstart werd, samen met de club, Stad Mechelen en heel wat andere organisaties, een hele weg afgelegd. Dat de Pro League het geleverde werk beloont met een label geeft de werking extra glans. Bovendien is het een stimulans om verder te evolueren en te blijven zoeken naar manieren waarop de club op sociaal vlak haar steentje kan bijdragen.”

 

De 15 clubs die het Pro League+ label 2017 ontvangen zijn:

KV Mechelen
Club Brugge
Waasland-Beveren
OHL
KAA Gent
KRC Genk
KV Kortrijk
KVC Westerlo
Sporting Lokeren
KV Oostende
SK Lierse
Standard
Sporting de Charleroi
KSV Roeselare
R. Antwerp FC