Terug 9 mei 2018

KV Mechelen neemt akte van beslissing BAS

Het BAS bevestigde vandaag dat Excelsior Moeskroen zijn licentie krijgt en gaat niet in op het beroep aangetekend door KV Mechelen.

 

KV Mechelen had bij het BAS beroep aangetekend tegen de licentietoekenning van Moeskroen. Zo had Malinwa de problematische toekenning van de licentie van de Henegouwers aan de kaak willen stellen.

 

Het BAS baseert zich, net zoals voorgaande jaren, op de opgezette constructies om te concluderen dat Moeskroen aan de licentievoorwaarden voldoet.

 

KVM stelt vast dat het BAS weigert om een grondig onderzoek in te stellen en zo de werkelijkheid naar boven te brengen. Zo ging het BAS niet in op de vraag om getuigen op te roepen. Ook weigert het BAS om de resultaten van het lopende strafonderzoek af te wachten voor een beslissing te nemen.

 

Malinwa neemt akte van de beslissing, maar betreurt deze omdat er op deze manier geen stap gezet wordt naar meer transparantie in het Belgisch voetbal.

 

Kort geding binnen enkele weken

KVM zet ondertussen het kort geding tegen de KBVB voort. Dit met de vraag om, tot met zekerheid kan worden vastgesteld dat bij toekenning van de licenties de licentievoorwaarden gerespecteerd werden, KVM verder te laten aantreden in 1A. Als zeventiende club in 1A dus.

 

De uitspraak wordt binnen enkele weken verwacht.