Terug 6 december 2017

Infoavond brengt uitleg over supportersinspraak en stadionplannen

Het Supportersorgaan hield dinsdagavond een infoavond voor de supporters. “Met de omvorming naar nv wilden we de vele vragen beantwoorden en in primeur de plannen voor de nieuwe hoofdtribune voorstellen”, aldus Gert Van Dyck, voorzitter van het Supportersorgaan.

 

Eerste punt van de avond was de omvorming van de club naar een nv. Zo namen onlangs heel wat bestuursleden ontslag om plaats te maken voor de nieuwe nv en zijn 7 investeerders en voorzitter Johan Timmermans.

 

“Maar de supportersinspraak blijft bestaan”, zegt Gert Van Dyck. “Er wordt een nieuwe vzw opgericht van waaruit twee vertegenwoordigers de supporters in de raad van bestuur van de nv zullen afvaardigen. En die hebben vetorechten bij bepaalde beslissingen.”

 

En die vetorechten werden uitvoerig toegelicht. Het gaat onder meer over:

• Het logo, de uitrusting, de locatie van het stadion, de plaats van sfeergroepen in het stadion
• De prijzenpolitiek voor abonnementen en dranken voor de supporter
• De mogelijke verkoop van aandelen aan buitenlandse investeerders of makelaars
• Een voorstel tot fusie

 

Het Supportersorgaan zal binnen de nv de nadruk leggen op de jeugdwerking, G-ploeg en het damesteam en binnen de Pro League blijven strijden voor juiste speeluren en competitieformats. Net als het bestuur wil het Supportersorgaan een spelerskern met voor de helft Belgen en voor de helft jongeren onder de 23 jaar samenstellen.

Stadionplannen in primeur

Het bestuur van KV Mechelen lichtte in primeur de plannen voor een vernieuwde hoofdtribune toe. Het bestuur maakte duidelijk dat ook de jeugdacademie een nieuw complex krijgt op een andere locatie.

“We blijven in de buurt van Mechelen. Momenteel bekijken we de mogelijkheden”, zo duidde Olivier Somers.

 

Ontdek in dit artikel de plannen voor de nieuwe hoofdtribune.