Terug 26 oktober 2017

Historisch voor KVM: eerste stap naar nv gezet

KV Mechelen hield vanavond een buitengewone algemene vergadering met een historisch agendapunt: de eerste stappen zetten om van een vzw naar nv over te schakelen.

“In die nv zullen we met verschillende investeerders uit het Mechelse de club structureel kunnen laten groeien én dat met supportersinspraak”, zo zegt voorzitter Johan Timmermans.

 

 

De algemene vergadering kreeg zo het nieuwe project van de oprichting van de nv voorgesteld. “De nv zal ervoor zorgen dat we aandeelhouders kunnen aantrekken die investeren in de club”, zo legt Johan Timmermans uit.

“Dat zullen zeven investeerders uit de Mechelse regio zijn met een hart voor de club, een aantal die reeds actief waren als bestuurslid en enkele nieuwe. Een unieke situatie in het Belgische voetbal.”

Noodzaak om stabiele middenmotor te blijven

De extra investeringen zijn noodzakelijk indien Malinwa een stabiele eersteklasser wil blijven. “De budgetten van andere clubs gaan, al dan niet met buitenlandse fondsen, de hoogte in. Ook ons budget zal dus moeten volgen”, aldus Timmermans.

“Een structurele investering met de bouw van een nieuwe hoofdtribune moet ons budget verhogen om ook sportief nieuwe stappen te zetten.”

In samenspraak met supporters

 

Ook het Malinwa Supportersorgaan werd nauw betrokken. “We werken al lang samen met het bestuur om deze structuur op poten te zetten. Het laat toe om te groeien zonder het risico dat iemand plots het stamnummer kan overnemen of de kleuren kan veranderen”, zegt Gert Van Dyck, voorzitter van het Supportersorgaan.

 

“Wat Mark Uytterhoeven en de supporters in 2003 hebben gerealiseerd, kan en zal nooit teruggedraaid kunnen worden. Zo zal niemand meer dan 49% aandelen kunnen verwerven en hebben de fans in de nieuwe nv vetorecht voor beslissingen over onder meer het logo, kleuren, uitrusting, prijzenpolitiek en zo verder. De supportersvertegenwoordiging in de nv blijft bewaard.”

 

De omvorming tot nv loopt de komende weken verder en zou helemaal rond moeten zijn in januari.