Terug 28 juli 2017

Het nieuwe seizoen: kleine handtassen weer het stadion in

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe regels. Zo is er goed nieuws voor de – kleine – handtassen. Zij kunnen weer het stadion in. Daarnaast vraagt Malinwa om van het nieuwe seizoen weer een groot feest te maken.

 

Goed nieuws: vanaf zondag mag je bij een thuiswedstrijd weer binnen met een kleine handtas (maximum A5-formaat). Rugzakken, koffers of grote handtassen blijven verboden.

Tweede weetje: eigen dranken mogen het stadion niet in. Dat mocht ook vorig seizoen niet, maar KV Mechelen merkte dat soms drank moest afgegeven worden aan de ingang.

“Maak er ook nu weer een feest van”

En wie een babbeltje met de veiligheidsverantwoordelijke van KV Mechelen slaat, merkt het meteen: ook hij hoopt op een fijn nieuw seizoen. “De familiale sfeer is uniek bij onze club. Als ik een oproep mag doen: maak er ook dit seizoen een feest van”, zo zegt Eric Van Malderen.

 

Waarom zou het geen feest worden, horen we u denken. “De KV-aanhang blijft inderdaad altijd feesten. Wat we wel merken is dat enkelingen soms hun boekje te buiten gaan. Onlangs brak iemand een toilet af in Westerlo. Zo’n vandalisme kan uiteraard niet en wordt bestraft met een zware boete en een stadionverbod. Ook de schade die KV Mechelen moet vergoeden, wordt uiteraard teruggevraagd.”

 

Overtredingen of incidenten tijdens wedstrijden van KV Mechelen blijven gelukkig beperkt. “Wie iets merkt dat niet hoort bij de KV-familie, kan dit altijd melden. Onze aanhang is altijd zeer fanatiek en positief. Hopelijk wordt het dan ook weer een mooi seizoen tussen en naast de lijnen”, aldus nog Van Malderen.