Terug 16 mei 2018

740 kilometer fietsen langs stadions voor het goede doel

Op 19 mei start de derde editie van de Vélo Arena Tour, een driedaagse wielertocht langs alle Belgische voetbalstadions uit eerste klasse. En ja, daar hoort nog steeds het AFAS Stadion bij. De opbrengst van de 740 km lange tocht gaat naar Vélo Afrique, een organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in Afrika. Je kan je nog steeds inschrijven om mee te fietsen.

 

Op 19, 20 en 21 mei fietst een groep van 21 deelnemers langs alle Belgische voetbalstadions uit eerste klasse, een sportieve uitdaging voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Vélo Afrique, een organisatie die zelf fietstochten organiseert in Afrika om zo te investeren in beter onderwijs. Met hun opbrengsten bouwden ze reeds zeven scholen en opleidingscentra.

 

Start op 19 mei

Het startschot van de tocht wordt gegeven op 19 mei om 6 uur aan ons AFAS Stadion. Per dag rijdt de groep ongeveer 250 kilometer, om zo na drie dagen en 16 stadions terug aan te komen in Mechelen.

 

“We fietsen op drie dagen 740 kilometer, wat perfect haalbaar is voor elke ervaren fietser. Bij elk stadion houden we een korte stop en hebben we bevoorrading voorzien. Op zaterdag eindigen we aan het stadion van Sint-Truiden. Als alles goed verloopt, pikken we daar de wedstrijd Sint-Truiden – Lokeren mee”, vertelt Jeroen Leen, organisator van de Vélo Arena Tour.

 

 

 

Solotocht of in peloton

De fietsers kunnen kiezen om deel te nemen in peloton of alleen in solorit. De sportievelingen die meerijden in het peloton krijgen volledige ondersteuning van de organisatie gedurende drie dagen. Voor 200 euro krijgen de deelnemers drie keer ontbijt, twee overnachtingen met douchefaciliteiten en twee keer avondmaal. Het peloton heeft ook tijdens de rit bevoorrading ter beschikking.

 

De solorit kost 75 euro en is self-supported, dat wil zeggen dat de deelnemer op eigen houtje aan een stadion vertrekt en de tocht in wijzerzin afrijdt. Er wordt dan gevraagd om aan elk stadion een foto te nemen en deze te posten op hun eigen Facebookpagina met vermelding #VéloArenaTour. 

 

Schrijf je nu in!

Alle deelnemers zijn verzekerd, krijgen GPS-tracks en een noodnummer. Inschrijven kan nog steeds via http://veloarenatour.be