Terug 28 september 2017

Uroš Vitas tekent een contractverlenging tot 2021

Na 8 doelpunten voor KV Mechelen en 44 gespeelde wedstrijden bood KV Mechelen Uroš Vitas een contractverlenging tot juni 2021 aan. We deden een fijn interview met hem.

Uroš, proficiat met je contractverlenging. Waarom zette je jouw krabbel onder een nieuwe verbintenis?

Ik moest hier niet lang over nadenken. Ik ben immers heel gelukkig bij KV Mechelen. Ik ben niet de voetballer die even langskomt, geen passant. Als ik hier vertrek, wil ik hier ook iets achterlaten. Mijn doel is nog steeds om de club mee te tillen naar een hoger niveau. Ik wil dat de fans mij altijd herinneren als één van hen, een lid van de grote KV-familie.

Dat hoger niveau, bedoel je dan het halen van play-off 1?

Ook, vorig seizoen haalden we jammer genoeg de top 6 net niet. Ik wil vooral goede resultaten behalen met het team, voor de club. Prijzen komen dan wel vanzelf. Meewerken aan een succesvolle toekomst voor KV Mechelen, dat is mijn doel.

Je vindt het aangenaam vertoeven hier in Mechelen, ook jouw familie is enthousiast over een verlengd verblijf?

Ik en mijn familie houden erg van het leven hier in Mechelen, het voelt aan als een thuis. De mensen hier zijn vriendelijk en aangenaam. Ik vind het leuk om mensen aan te spreken en aangesproken te worden op straat. Iedereen hier is relaxed en daar hou ik van. Ik ben zelf een rustiger persoon geworden door hier te leven. Ik woon nu 4 jaar in België en kan gerust zeggen dat ook België in mijn DNA zit.

Wat doe je dan zoal in je vrije tijd met je familie?

Ik hou ervan om te gaan wandelen in de parken hier in Mechelen. Stadsbezoeken aan Brussel en Antwerpen staan ook vaak op de agenda. Af en toe genieten we ook van een pleziervaart op de Belgische waterwegen.

Vier jaar in België, dan spreek je ondertussen vloeiend Nederlands?

(lacht). Momenteel versta ik de taal al heel goed. Spreken is moeilijker voor mij. Natuurlijk wil ik het Nederlands snel onder de knie krijgen. Ik probeer alvast zoveel mogelijk Nederlands te spreken.

Wil je nog iets kwijt aan onze supporters?

Ik wil voor hen altijd het beste van mezelf geven. Ik wil niet enkel mezelf als voetballer verder ontwikkelen, maar de doelen waarmaken die de supporters verdienen. Ook wil ik hen bedanken voor het vertrouwen en hun steun, elke wedstrijd opnieuw. Zij zijn er voor ons in goede en slechte sportieve tijden, dat is wat hen zo uniek maakt!