Terug 23 oktober 2017

Tom Caluwé: “We hebben punten nodig en daar gaan we keihard voor werken”

Net als de rest van de staf en de spelersgroep vernam Tom Caluwé maandagochtend het ontslag van Yannick Ferrera. Op de persconferentie voor de wedstrijd blikte hij vooruit op de thuiswedstrijd van dinsdag tegen Lokeren.

 

“Het is een moeilijke dag”, zo begon de trainer ad interim aan zijn betoog. Samen met Sven Swinnen en Jugoslav Lazic leidt hij voorlopig de trainingen. “We zijn deze ochtend ingelicht, de beslissing heeft even tijd nodig. Maar hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn, er telt nu maar één ding: de wedstrijd van morgen tegen Lokeren.”

 

Caluwé selecteerde 21 spelers voor de wedstrijd. Alle fitte spelers die vandaag op training waren, zijn geselecteerd om morgen tegen Lokeren te spelen. Een aantal jongeren voetballen vanavond met het beloftenteam.”

 

 

Ook vorig seizoen namen Caluwé, Swinnen en Lazic de leiding over. Al is de context anders: Jankovic vertrok zelf, Ferrera niet.

“Dat is niet simpel. Nu goed, we weten dat we in een lastig parket zitten, maar we weten ook hoe we het willen aanpakken en hoe we zullen voetballen. Ik zag scherpte en focus op training. Ik ben ervan overtuigd dat we er morgen zullen staan. We hebben punten nodig en daar gaan we keihard voor werken.”