Terug 17 april 2018

Tim Matthys verlengt contract: “Ik voel me goed bij KV”

Tim Matthys (34) gaat met Malinwa de strijd aan voor een promotieticket naar 1A. De winger verlengde zijn contract met een seizoen. “Na al die jaren bouw je een band op met deze o zo mooie club. Die is sterker dan een degradatie”, zo zegt Matthys in een eerste reactie.

Het contract van de ervaren rechterflankspeler liep dit seizoen af, maar Matthys en de club kwamen tot een nieuwe overeenkomst van een seizoen.

Tim Matthys speelt al sinds 2014 bij KV Mechelen en heeft 98 competitiewedstrijden, 8 bekerduels en 16 play-offmatchen in het Mechelse shirt op zijn teller. Hij scoorde in totaal tien keer.

 

Tim Matthys: “Heb nog iets recht te zetten”

Gevraagd naar zijn keuze, is de winger duidelijk: “Dit was geen moeilijke keuze. Ik heb ook na de degradatie meteen aangegeven dat ik wou blijven en het bestuur had dat vertrouwen, dus waren we er snel uit. Het gevoel zat meteen goed om mijn contract te verlengen.”

 

Met de competitie in 1B zet hij sportief een stapje terug, maar dat kan Matthys weinig schelen. “Het zal iets helemaal anders worden dan die vier jaren op het hoogste niveau met de club. Maar we gaan er een mooi jaar van maken en zo snel mogelijk weer naar 1A proberen te gaan. Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van dat verhaal. Ik wil het accident de parcours van afgelopen seizoen helpen recht te zetten.”

 

Matthys heeft duidelijk geel en rood in zijn hart gesloten. “Na al die jaren bouw je een band op met deze o zo mooie club. Die is sterker dan een degradatie”, zo besluit hij.