Terug 28 juni 2017

Pedersen: “De fans moeten zich geen zorgen maken: ik ben fitter dan ooit”

Na vier jaar stond Nicklas Pedersen (29) dinsdag voor het eerst weer op de oefenvelden van de Kleine Malinwa. Wat viel er op tijdens zijn eerste training? Pedersen heeft nog niets van zijn klasse verloren, de Deen oogt bijzonder scherp én gelukkig. Want terugkeren Achter de Kazerne was al sinds het einde van vorig seizoen het plan. “Ik heb me nooit ergens beter gevoeld dan in Mechelen.”

Nicklas, welkom terug. Lang moeten nadenken over je terugkeer?

Nee, helemaal niet. Toen het seizoen gedaan was, heb ik aan mijn manager gezegd dat ik heel graag zou willen terugkeren naar Mechelen. Hoe het daarna exact gegaan is – wie wie gebeld heeft – weet ik niet. Dat maakt ook niet uit, het belangrijkste is dat ik hier ben.

 

Waarom wilde je zo graag terugkeren?

De belangrijkste reden is dat ik het fantastisch vind om hier te spelen, iedereen in de club is enorm vriendelijk. Dat seizoen in Mechelen was het beste uit mijn carrière, nooit heb ik me ergens zo goed gevoeld of heb ik zo genoten van het voetbal. Ik hoop hier weer op het juiste spoor te geraken, want het laatste jaar heb ik weinig gespeeld.  

Je afscheid hier in 2013 was redelijk bewogen.

 
Dat was een heel moeilijke periode. (zucht) Kijk, ik heb toen zowel met Gent als met Mechelen gebabbeld, het was een zware keuze. KV deed me een heel mooi bod, het bood me bijna evenveel als Gent. Het ging dus helemaal niet om het geld. Ik wou voor de prijzen spelen. Twee jaar later werd ik kampioen, dus ik kan niet zeggen dat ik spijt heb van die keuze. Wel van hoe die hele zaak toen is gelopen… Nadat ik mijn beslissing had genomen, heb ik aan mijn manager gevraagd om de zaak af te ronden. Dus met de manier waarop het is afgelopen, had ik weinig te maken. Met voorzitter Timmermans heb ik bijvoorbeeld ook na mijn vertrek altijd een goede band gehad.

 

Kan je ons vertellen waarom je periodes bij AA Gent en KV Oostende geen onverdeeld succes zijn geworden?

 
In Gent had ik de pech dat Fernandez, de coach die me gehaald had, na drie maanden ontslagen werd. Rednic vergeleek me met Van Basten, maar stelde me vervolgens nooit op. Het seizoen erop had ik bij Hein een goed gevoel, maar toen scheurde ik mijn kruisbanden van de knie. Ik kwam terug en was nog belangrijk in de play-offs op weg naar de titel. Vorig seizoen merkte ik evenwel dat het einde verhaal was voor mij bij Gent. Op de laatste dag van de winterstop kwam KV Oostende. Ik dacht: het kan alleen maar beter gaan, maar bij KV Oostende heb ik geen eerlijke kans gekregen.

 

‘Pedersen? Die is vaker geblesseerd dan fit.’ Dat is het beeld dat bij veel voetbalfans leeft.

 
Ik heb inderdaad het gevoel dat de mensen denken dat ik altijd geblesseerd ben. Ik wil van dat imago af, want ik vind niet dat dat juist is. De voorbije 10 maanden was ik niet geblesseerd, ik heb enkel in de winter mijn enkel omgeslagen, waardoor ik 10 dagen buiten strijd was. Maar dat kan iedereen overkomen. De fans van KV moeten zich geen zorgen maken, ik ben fitter dan ooit. Het feit dat ik voor het eerst sinds lang nog eens een volledige voorbereiding kan meedoen, zal me ook helpen. Of ik een speciaal programma moet volgen? Enkel als dat noodzakelijk is, maar dat is alleszins niet het plan. Gelukkig is de fysio hier nog dezelfde als vier jaar terug, hij kent mijn lichaam.
 
 

 

Zijn er zaken die wel veranderd zijn sinds je vorige passage?

Het stadion! Ik kijk er enorm naar uit om hier te spelen! Ik ben vooral blij dat ze de staanplaatsen behouden hebben. Van de spelersgroep van toen is bijna iedereen vertrokken. Enkel De Witte en Rits zijn hier nog, Claes kwam net kijken toen ik vertrok. En Vitas ken ik natuurlijk van bij Gent.

 

Heb je een bepaald doel voor ogen dit seizoen? 

 
Meer spelen! En goals maken en zo het team helpen. Ik hoop echt dat we play-off 1 kunnen halen. De club is aan het groeien, dus dat zou mooi zijn. De coach is een echte winnaar, dat voel en merk je meteen op training. Hopelijk kan ik veel voor hem doen. De beker is ook altijd mooi. Vorig seizoen zat ik bij Oostende op de tribune tijdens de finale, ik zou wel graag eens spelen in zo’n eindstrijd.