Terug 30 april 2018

Nikola Storm tekent bij KV Mechelen

KV Mechelen haalt Nikola Storm (23) voor vier seizoenen binnen. Storm komt over van Club Brugge dat hem uitleende aan OH Leuven. “Ik wil KVM helpen om zo snel mogelijk weer naar 1A te gaan”, zo zegt een tevreden Storm na het ondertekenen van zijn contract.

 

Met Nikola Storm versterkt Malinwa haar aanvallende compartiment. Storm kan zowel als links- en rechtsbuiten én centraal achter de spitsen opereren. De jonge Belg voetbalde op uitleenbasis bij OH Leuven, maar komt nu definitief over van zijn eigenlijke broodheer Club Brugge.

“We zijn tevreden met de komst van Nikola Storm. Hij past perfect in het team dat we voor ogen hebben”, zo zegt Stefaan Vanroy, hoofd van de nieuwe sportieve cel van Malinwa.

“We willen immers een ploeg uitbouwen met een mix van ervaring en jong – Belgisch – talent. Nikola is gemotiveerd om hier samen met de club iets neer te zetten. Hij heeft veel potentieel. Daarom hebben we hem ook voor langere tijd laten tekenen.”

 

Dit seizoen maakte Storm in alle officiële duels met OHL tien doelpunten en was hij goed voor negen assists. Bij Malinwa zette Storm zijn handtekening onder een contract tot 2022.

 

 

Nikola Storm: “De ambitie sprak me aan”

 

Nikola, proficiat met je contract bij KV Mechelen. Je verhuist van de ene Dijlestad naar de andere. Waarom koos je voor Malinwa?

Storm: “Na de gesprekken met de directie en de sportieve cel van KV Mechelen was het me duidelijk: zij geloven in mijn kwaliteiten als speler. Ook de sfeer langs de zijlijn heeft me over de streep getrokken. De steun van de fans tijdens de laatste weken in 1A was overweldigend. Dàt, en de ambitie om snel weer te promoveren, hebben me deze beslissing doen nemen.”

 

KV is ambitieus: het stadion verder afwerken, structureel blijven groeien en zo snel mogelijk weer naar de hoogste divisie. Een stevige uitdaging?

“Zeker. Maar het is net die ambitie die me zo aansprak tijdens de onderhandelingen. Er zal op het veld wel wat druk bij komen kijken. Dat is de uitdaging die we aangaan. En ik hou wel van wat gezonde stress om een resultaat bijeen te voetballen.”

 

Wat voor type speler ben je?

“Ik ben een flankaanvaller en hou van een flitsende actie die het verschil kan maken. Ik ben een speler die zich goed voelt als hij assists kan geven en doelpunten kan maken.”

 

Je keert niet terug naar Club Brugge, maar komt definitief naar KVM. Wat zijn jouw persoonlijke ambities?

“Laten we stap per stap zetten en volgend seizoen zo snel mogelijk naar 1A promoveren. Daar wil ik alles aan doen, want daar horen we thuis.”