Terug 11 mei 2018

Nieuwe keeperstrainer, teammanager en physical trainer bij KVM

KV Mechelen heeft haar sportieve staf versterkt met de nieuwe keeperstrainer Harmen Kuperus (foto), physical coach Glenn Vanryckeghem en teammanager Michaël Vijverman.
 
 
Harmen Kuperus (foto) is de nieuwe doelmannentrainer bij KV Mechelen. De Nederlander komt over van OH Leuven. Eerder trainde de 40-jarige Kuperus de keepers van SC Heerenveen en Go Ahead Eagles. 
 
Daarnaast trok Malinwa een physical coach aan: Glenn Vanryckeghem komt over van de jeugdacademie. En van Zulte Waregem komt teammanager Michaël Vijverman over. Zij vervolledigen de staf van de A-kern naast hoofdtrainer Dennis van Wijk en assistenten Frederik Vanderbiest en Sven Swinnen.
 
 
Met het aantrekken van een fulltime teammanager verlaat ploegafgevaardigde Chris Crab na vele jaren dienst KVM. De club wil hem van harte danken voor zijn jarenlange inzet voor geelrood. 
 
 

Harmen Kuperus: “De trainersmicrobe zit al lang in mij”

 

Harmen, welkom bij KV Mechelen. Kan je je even voorstellen?

Kuperus: “Ik heb bij vele clubs in Nederland als doelman gespeeld. Vaak toekijkend vanaan de zijlijn, want ik was meestal tweede doelman. Zowel in de eredivisie als de eerste divisie. Zo was ik keeper bij Heerenveen, Zwolle, Cambuur, Telstar, Volendam, FC Emmen.”

 

En op de bank heb je de trainersmicrobe gekregen?

“Goh, misschien zat ik wel op de bank omdat ik te lief was. Ik ondersteunde altijd mijn collega’s en zij presteerden altijd heel aardig… Tja, dan geraak je zelf niet in doel. Maar het trainersbloed, dat heeft er altijd al ingezeten.

Ofwel was ik in de jeugdacademie actief ofwel als hoofdtrainer bij een amateurclub. Toen ik uiteindelijk stopte als doelman, ben ik bij Heerenveen als doelmannentrainer bij de jeugd gestart en kon ik al snel onder Marco van Basten ook naar het eerste team. Daar is het begonnen.”

 

Sinds wanneer werk je in België?

“Ik heb nu een jaartje België en Leuven achter de rug.”

 

En bevalt het je?

“Ja hoor. Belgen mogen alleen wat mondiger zijn. Nederlanders hebben dat soms wat teveel. Belgen mogen wel eens nee zeggen. Dat doen ze niet altijd.”

 

Waarom koos je voor KV Mechelen?

“Kijk maar om je heen. Voor wat hier gebeurt. Dit is een échte voetbalclub. Met veel supporters, druk. Zoals het hoort.”

 

Tot slot, Harmen, vanwaar komt je voornaam?

“Uit Nederland uiteraard. (lacht) Daar hebben best wel wat mensen deze naam.”