Terug 17 mei 2018

Laurent Lemoine tekent contract: “Ik ben klaar voor deze stap”

Laurent Lemoine (20) komt over Club Brugge en tekende in het AFAS Stadion een contract tot 2021. “Na een jaar Roeselare voel ik me klaar voor deze stap”, zegt hij in een eerste interview na het zetten van zijn handtekening.

 

Lemoine is een Belgische centrale verdediger die ook als rechtsback of centraal op het middenveld uit de voeten kan. Hij voetbalde afgelopen seizoen op uitleenbasis bij Roeselare en voetbalde tijdens zijn jeugdcarrière ook bij de jonge Rode Duivels. Bij KSV Roeselare speelde hij afgelopen seizoen in 17 officiële wedstrijden mee.

 

Bij Malinwa ondertekent Laurent Lemoine (hieronder op de foto met hoofd van de sportieve cel, Stefaan Vanroy) nu een contract voor 3 seizoenen.

 

Lemoine: “Ik ben klaar voor deze stap”

 

Laurent, welkom bij KV Mechelen. Kan je je even voorstellen aan onze supporters?
Lemoine: “Ik ben een centrale verdediger, ben 20 jaar en heb Belgisch-Braziliaanse roots. Alles staat bij mij in het teken van voetbal. Ook de rustmomenten en mijn maaltijden bijvoorbeeld.”
 
Wat voor een type verdediger ben je?
“Zoals ik zei ben ik van opleiding een centrale verdediger, maar ben vrij polyvalent. Zo kan ik op alle posities achteraan uit de voeten. Ik hou van het spel naar voren te verleggen, geef me altijd voluit en ben vrij snel.”
 
Je voetbalde dit seizoen bij Roeselare. Wat neem je mee uit West-Vlaanderen?
“Eerst en vooral heb ik het voetbal in 1B leren kennen. En de manier van spelen bij de A-kern, want in Brugge heb ik nooit met de eerste ploeg kunnen meedoen. Het was een leerrijk jaar, zowel op fysiek als technisch vlak ben ik geëvolueerd. Zoveel zelfs dat ik me echt klaar voel voor deze uitdaging bij KV Mechelen.”
 
Je hebt dus geproefd van het voetbal in 1B. Aan wat mogen we ons verwachten?
“Het spel is minder technisch dan in 1A, het is veel fysieker. En mentaal moet je elke wedstrijd top zijn. Je speelt vaak tegen dezelfde tegenstanders en dat is niet te onderschatten. Elke wedstrijd moet je weer anders aanpakken, ook al is het de tegen de zelfde.”
 
Welke ambities en verwachtingen heb je bij onze mooie geel en rode club?
“In het geval het 1B wordt, dan is de ambitie duidelijk: kampioen spelen en terugkeren naar 1A. KV Mechelen is een club die altijd tot de betere clubs in 1A moet behoren. Zelf wil ik ook in de hoogste divisie spelen. Op het einde van afgelopen seizoen bij Roeselare had ik het gevoel dat ik klaar was voor die stap.
 
En toen belde KV Mechelen me. Zelfs al zal het voor mij opnieuw een jaar worden in 1B, het aanbod met het project, het nieuwe stadion, de geweldige fans… kon ik niet weigeren. Ik kijk er nu al naar uit.”