Terug 27 december 2017

Johan Timmermans: “Versterking is op komst”

KV Mechelen heeft er een heftig sportief einde van 2017 opzitten. Met een nul op negen en nul doelpunten in deze laatste drie wedstrijden maakt menig KVM-supporter zich stilaan zorgen. Tijd voor een gesprek met voorzitter Johan Timmermans.

 

Voorzitter, moeten we ons stilaan zorgen maken?

Johan Timmermans: “Wanneer je voorlaatste staat bij de winterstop, dan kan je niet anders dan je zorgen maken. De situatie is wat ze is, maar we zoeken nu vooral oplossingen. Met de stage en de transferperiode zullen we de situatie aanpakken.”

 

Op welke posities zoekt KV Mechelen versterking?

“We zoeken snelheid in alle linies. We scoren niet én incasseren te simpel doelpunten. We hebben altijd weinig goals tegen gekregen, maar dit seizoen is dat wel anders.”

 

 

Hebben jullie een verklaring voor de huidige sportieve malaise?

“Het is een samenloop van factoren: spelers die niet brengen wat van hen verwacht werd, het ontbreken van wat geluk, het vertrouwen dat weg is, spelers die geblesseerd zijn… In Lokeren waren we zeker niet slecht aan de wedstrijd gestart. Toch slagen we er niet in te scoren. Zo kan je geen punten pakken of winnen.”

 

Hoe zullen jullie dit aanpakken?

“De winterstop kan ervoor zorgen dat de sportieve staf weer andere accenten kan leggen. We hebben een stage waar de laatste negen wedstrijden voorbereid kunnen worden. Zoals gezegd, zijn we op zoek naar direct inzetbare versterking. De matchen eind januari zullen veel bepalen. Als je daar één of twee keer kan winnen, dan kan het tij plots keren.”

 

Paniek is dus niet aan de orde?

“Paniek is altijd een slechte raadgever. Alert moeten we daarentegen wel zijn. De wedstrijden na de winterstop tegen Zulte Waregem, STVV en Moeskroen zullen bijzonder belangrijk zijn. We zijn niet de enige onder in de stand. Met de nodige versterking en prestaties op het veld ben ik ervan overtuigd dat we eruit zullen geraken.”