Terug 4 december 2017

Transfer afgerond: Hassane Bandé na dit seizoen naar Ajax

KV Mechelen kwam met Ajax Amsterdam tot een akkoord over transfer van Hassane Bandé in juli 2018.

 

“Bandé kreeg tientallen vragen tot transfers”, zo zegt voorzitter Johan Timmermans. “We wilden de speler verlossen van alle beslommeringen. Dit akkoord nu afsluiten, is daarom een win-win. Hassane heeft een geweldige transfer te pakken en als club hebben we een fantastische deal. Niet alleen financieel, maar op deze manier zijn we ook zeker dat hij zich tot het einde van dit seizoen 100 procent kan blijven focussen op KV Mechelen.”

 

Hassane Bandé legde vandaag op zijn vrije dag al medische testen af in Amsterdam en tekende daar zijn contract voor volgend seizoen. “Maar hij blijft dus ook na Nieuwjaar nog bij ons”, zo benadrukt Timmermans.

“Aangezien hij bij Ajax tekende, kan hij zijn hoofd volledig vrijmaken en volop op onze wedstrijden focussen. Hijzelf is en blijft uiterst gemotiveerd om voor KVM te voetballen. KV Mechelen heeft Hassane een kans gegeven en hij is daar enorm dankbaar voor.”

Droomverhaal voor Bandé

Bandé, nog maar 19 jaar, is momenteel mede-topschutter in de Belgische Pro League met acht doelpunten in 13 wedstrijden.

“Het is mooi dat we een jonge speler zoals hem kunnen begeleiden om naar een topclub zoals Ajax te gaan. Hij kwam hier uit het niets aan en binnen 7 maanden vertrekt ie door de grote poort.”

 

Opbrengsten naar uitbouw van KV Mechelen

 

De opbrengsten van de transfer in juli volgend jaar zullen volledig gebruikt worden voor de uitbouw van de club. “Ze zullen zowel naar het sportieve als naar het infrastructurele terugvloeien”, legt Timmermans uit. “En belangrijk: door de deal met Ajax zal KV Mechelen ook in de toekomst een graantje van de mogelijke meerwaarde van Bandé meepikken.”

 

Bekijk hier nog even de fantastische actie van Bandé van 4 november tegen KV Kortrijk: