Terug 28 april 2018

Doelman Bram Castro naar KVM

Bram Castro (35) tekende een contract voor twee seizoenen bij KV Mechelen. Hij komt over van het Nederlandse Heracles Almelo. “Als je voor fantastische supporters mag komen spelen, dan doe je dat meteen”, zo zegt de doelman.
 
 
Met Castro haalt Malinwa een pak ervaring tussen de palen binnen. Hij voetbalde eerder voor KRC Genk, STVV, Roda JC, PSV, MVV en sinds 2014 bij Heracles.
 
Bram Castro en hoofd sportieve cel Stefaan Vanroy
 

Bram Castro: “Ben een andere doelman dan tien jaar geleden”

 

Bram, welkom bij KV Mechelen. Na al die jaren Nederland keer je terug naar België. En naar KV Mechelen dan nog wel! Vanwaar je keuze?

Castro: “Het sportieve project dat de directie hier aan het uittekenen is, sprak mij enorm aan. Uiteraard ken ik KV Mechelen nog van toen ik in België voetbalde. En dan kom je ook automatisch uit bij al die fantastische supporters.”

 

Een extra argument dat je overtuigde om hier te tekenen?

“Jazeker. De sfeer waarin je op het veld staat, heeft invloed op de teamprestaties. Als je in zo’n ambiance mag spelen, dan is dat geweldig. Welke speler wil dat niet?”

 

Je bent 35 en hebt heel wat ervaring. Hoe belangrijk is dat voor een doelman?

“Ik merk dat er een duidelijk verschil is tussen de doelman van 10 jaar geleden en de keeper die ik vandaag ben. Ik merk dat je anders met spelsituaties omgaat. Ik heb het gevoel dat de ervaring die ik heb opgebouwd een groot pluspunt is op het veld.”

 

De doelstelling voor het komende seizoen is duidelijk: zo snel mogelijk promoveren naar 1A. Dat brengt wel wat druk met zich mee, niet?

“Goh, druk zal er altijd zijn op dit niveau. Uiteindelijk weet je: als je topsporter voel je altijd druk. Dat kan ook mooi zijn: je speelt om een prijs. En eerlijk, ergens brengt die druk het beste van jezelf naar boven.”