Terug 22 maart 2018

Dennis Van Wijk: “Nu kern samenstellen die kan meedingen naar promotie” (video)

Dennis van Wijk zal ook in 1B KV Mechelen leiden. “Mijn karakter past bij deze club”, zo zegt de Nederlander. 

 

Hij is het nog altijd niet te boven, die harde degradatiedobber begin maart. “De teleurstelling was groot. Maar ik zal het moeten accepteren.” Tegelijkertijd toont hij zich opnieuw strijdvaardig. Met veel plannen voor het komende seizoen. “Als we snel terug in 1A geraken, ziet de toekomst er met het project van de directie mooi uit. Daar wil ik deel van uitmaken.”

Lang heeft hij er dan ook niet over moeten nadenken om een nieuw contract te tekenen. “Ik heb met mijn familie en heel veel mensen hier op de club gepraat. Mijn karakter past bij de club. En voor mijn manier van werken staat iedereen open. Het is nu opnieuw bouwen aan deze club.”

 

Dennis van Wijk over de klap van de degradatie en het “tien minuten onderhandelen” over zijn nieuwe contract:

Ook over de sportieve ambities is het opperhoofd van de A-kern duidelijk: promotie is een must. “Er wacht de directie een immens werk om een goede ploeg samen te stellen, samen met mij. Zo moeten we competitief zijn om aan de top van het klassement te spelen en meteen te promoveren.”

 

De opdracht is duidelijk, maar simpel allerminst. “Hoe verwoorden ze dat weer? De bus parkeren voor doel? Nu, dat zijn dubbeldekkers. Dat moet je proberen te ontwrichten. En dus zullen we scorend vermogen nodig hebben.”

 

De groep wordt begin juni – maar liefst negen weken voor het competitiebegin – topfit verwacht. “We stoppen met de actieve trainingen hier in het stadion. Elke speler heeft een programma mee naar huis gekregen. Waar en wanneer ze trainen: we kunnen dat monitoren. Twee keer per week zal er nog een groepstraining zijn.”

 

Dennis Van Wijk over de sportieve ambities: