Terug 24 januari 2018

Dennis van Wijk nieuwe coach KVM

Aleksandar Jankovic is niet langer trainer bij KV Mechelen. Na het nieuwe verlies in Sint-Truiden stopt KVM de samenwerking met de Serviër. Dennis van Wijk wordt de nieuwe hoofdcoach bij Malinwa.

 

Na een nul op vijftien stopt Malinwa dus de samenwerking met Aleksandar Jankovic, sinds november aan het roer bij KVM.

 

Dennis van Wijk: “Mentaliteit in het team pompen”

KV Mechelen stelde ook meteen een nieuwe hoofdtrainer aan. Zo werd met Dennis van Wijk een akkoord bereikt tot het einde van dit seizoen, met optie op een seizoen extra. Hij neemt meteen de donderdagtraining voor zijn rekening, vrijdag wacht immers al de belangrijke thuiswedstrijd tegen Moeskroen.

 

Van Wijk was eerder onder meer trainer bij KV Oostende, R. Antwerp FC, KSV Roeselare, OH Leuven, Beerschot, Deinze, Cercle Brugge en Westerlo. Hij staat gekend om een spelersgroep te kunnen prikkelen en heeft heel wat ervaring. KVM rekent erop dat van Wijk de clubwaarden “passie” en “strijd” terug kan overbrengen op het veld.

 

“Ik ben supergemotiveerd om deze mooie club in eerste klasse te houden”, zo zegt van Wijk in een eerste reactie. “We gaan de vechtlust opnieuw in dit elftal brengen en de nodige mentaliteit in het team pompen. Alleen zo zal het mogelijk zijn om de komende zeven wedstrijden de broodnodige punten te sprokkelen.”

Naast van Wijk zal ook Frederik Vanderbiest de technische staf versterken als assistent-trainer.