Terug 25 januari 2017

STVV - KV Mechelen: Reacties

KV Mechelen verloor vanavond voor de tweede keer in vier dagen tijd. Na een onnodige nederlaag tegen Westerlo beet het ook vanavond in het zand op Stayen. Malinwa moest wel tachtig minuten met tien man spelen na een rode kaart voor Vitas en verloor uiteindelijk met 2-1.

 

Claes: “Wanneer je dan nog een keer je kans krijgt en na tien minuten al plaats moet ruimen door een tactische wissel na de rode kaart, is het wel erg zuur. Het is niet leuk om zo snel naar de kant te moeten, maar het ploegbelang stond voorop. Met een nul op zes hadden we geen rekening gehouden. We moeten nu de hoofden bij elkaar steken en in onszelf blijven geloven. Zaterdag wacht ons een heel belangrijke thuiswedstrijd tegen Racing Genk.”

 

Rits: “We betalen een serieuze prijs voor ons dramatisch openingskwartier. Nadien hebben we de wedstrijd in handen genomen en was het niet echt zichtbaar dat we met een man minder speelden. Dat STVV kan toeslaan op de counter is een logisch gevolg, maar in het spelbeeld hadden wij het balbezit. Dit is een stevige tik. Met een thuiswedstrijd tegen Westerlo en een uitmatch naar STVV moet je als KVM punten pakken. Nu volgen er moeilijke wedstrijden, maar we hebben geen keuze: we moeten vol blijven geloven in onszelf en als groep strijden om de overwinning. Zo snel de nederlagen nu op elkaar volgen, zo snel kunnen de overwinningen weer daar zijn. Het worden nog belangrijke en spannende weken en het wordt knokken tot het einde.”

 

Paulussen: “De rode kaart heeft onze wedstrijd gehypothekeerd. Door de achterstand moesten we wel iets forceren. Na de rust heb ik getracht zoveel mogelijk naar binnen de snijden bij voorzetten vanop de flank. Ik was te verrast om de bal van Kolovos in doel te werken, want het was een ideale mogelijkheid. De omstandigheden zaten zowel zondag als vanavond niet echt mee. We blijven het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Vanaf morgen ligt de focus op Genk. De voorbije weken hebben we nog vaak gelachen om mijn rode kaart tegen Genk, maar nu is het bittere ernst. De wedstrijd van zaterdag is van groot belang.”

 

Coosemans: “Tijdens de winterstop hadden we de intentie om zes op zes te halen tijdens de voorbije twee wedstrijden. Helaas werd het nul op zes. Dat is erg zuur. Ik denk niet dat het te wijten is aan de inzet of aan het geleverde spel, maar de omstandigheden zitten niet mee in 2017. Hopelijk kunnen we dit snel keren.”