Terug 26 december 2016

Zulte Waregem - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

Voor de laatste competitiematch in 2016 trok Malinwa naar de Gaverbeek in Waregem. In vergelijking met afgelopen dinsdag koos Ferrera voor Yohan Croizet ten nadele van de nog twijfelachtige Nicolas Verdier.

In een evenwichtige openingsfase was de eerste kans voor de thuisploeg: Leye profiteerde van een uitschuiver van Cocalic, maar was te verrast en kopte de bal naast het doel van Coosemans. Malinwa reageerde met een poging van Croizet in de handen van Bossut.

Croizet laat unieke kans liggen

Na een snedige counter kwam de bal via Bjelica bij Croizet. De Mechelse nummer tien liet de unieke kans liggen en besloot slap in de handen van de thuisgoalie. Van een gemiste kans gesproken…

Op het half uur kwam er meer swung in de partij: Coosemans stond attent te keepen op een kopbal van Lepoint. Rits besloot dan weer over de kooi na een voorzet van Croizet. Het was duidelijk: het tactisch plannetje van beide coaches klopte het eerst half uur. Hoe dichter bij de pauze, hoe sterker Malinwa: Matthys haalde de trekker over, maar nipt naast de kooi van Bossut. Al enkele goede kansen voor geelrood, maar geen doelpunten.

 

In een sfeervol Regenboogstadion schoot de thuisploeg na de pauze het best uit de startblokken. Malinwa organiseerde zich op het balbezit van de thuisploeg. Tot grote kansen kwam de thuisploeg echter niet, enkel een schot van Kaya was het vermelden waard.

Beide coaches brachten met Naessens (Zulte) en Verdier aanvallend bloed tussen de lijnen. Aanvankelijk zonder succes. Malinwa had het lastig met de druk van de thuisploeg. Scheidsrechter Delferière moest wel wat brandjes blussen met o.a. gele kaarten voor Bjelica en Rits. Beide heren missen de eerste partij na de winterstop.

 

Buigen maar niet barsten

Zulte-Waregem dreef de druk meer en meer op en Malinwa kroop in haar schelp. Tot grote kansen kwam de thuisploeg echter niet. De gevaarlijkste kans kwam nog uit de lucht vallen voor het doel van Bossut. De thuisgoalie miste zijn interventie na een vrije trap van Matthys. Cocalic kon net niet profiteren. Malinwa kon zo met een felbevochten punt terugkeren richting Mechelen.

 

 

Wedstrijddigest

Zulte-Waregem: Bossut, De Fauw, Baudry, Derijck, Lerager, Leye, Kaya (91’ Madu), Meïté, Lepoint (59’ Naessens), Cordaro (82’ Oularé), Hamalainen

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, El Messaoudi, Vitas, Matthys, Croizet (74’ Claes), Rits, Cocalic, Bjelica, Kolovos (83’ Filipovic), Schouterden (65’ Verdier)

Gele kaarten: 45’ Schouterden, 55’ Cocalic, 67’ Bjelica, 71’ Rits, 73’ Lerager, 90’ Filipovic

 

Over de wedstrijd:

#kvmechelen #essevee komaan kv, #trotsoponzekleuren #geelenrood

Een foto die is geplaatst door Guy Op’t Roodt (@guyoptroodt) op