Terug 26 december 2016

Zulte Waregem - KV Mechelen: Trainersbabbel

Malinwa sluit 2016 af met een magistrale reeks van 13 op 15. “Dat had niemand verwacht”, aldus Yannick Ferrera.

 

Ferrera: “We zijn tevreden met een punt, hier op Waregem. We wilden uiteraard winnen, maar als je de wedstrijd bekijkt, zeker de tweede helft, dan ben je blij wanneer de scheidsrechter affluit. Ook al hadden we enkele grote kansen in de eerste helft.”

 

Enkel Club Brugge kwam op Waregem al zonder tegendoelpunt weg. Vandaag doet KVM dat kunstje over.
“We hebben niets weggegeven, dat is bijzonder mooi. We wilden Waregem niet laten combineren. Ze hebben geweldige spelers die vaak massaal in een zone opduiken. We hebben nauwelijks een kans weggegeven. Maar we moeten nu nog durven uitvoetballen. In wedstrijden tegen Club Brugge en Anderlecht hebben we getoond dat we dat kunnen. Vandaag waren we daar mentaal niet klaar voor. Nu goed, stapje per stapje komen we er wel.”

 

De KVM-oppermeester was terecht fier op de organisatie die zijn jongens neerzette.
“We zijn nog steeds in een groeiproces. Vergelijk de wedstrijd van drie maanden geleden tegen Zulte Waregem met die van vandaag… Het was toen ook de bedoeling om de ruimte klein te houden en Zulte Waregem niet te laten voetballen. En toch hebben we toen veel kansen weggegeven en wonnen ze meer dan verdiend. We hebben geen statuut van een ploeg in play-off 1, maar we hebben wel een statuut van een elftal dat vlot de bal recupereert. Nu moeten we daar slim mee leren omgaan.”

 

Voor Malinwa is het nu rusten geblazen. Volgende afspraak is de thuismatch tegen Westerlo op zondag 22 januari.
“Een perfect moment, want onze manier van spelen vraagt veel energie, zowel mentaal als fysiek. Met een 13 op 15 gaan we de winterstop in, dat had op voorhand niemand geloofd. Maar elk punt was dubbel en dik verdiend.”