Terug 29 december 2016

Zulte Waregem - KV Mechelen: Randnieuws

DE VIJF VAN DE WEEK

1. De opvallende statistiek van de week
De nul-nul op het veld van Zulte Waregem betekende de elfde Mechelse clean sheet van het seizoen. Ook straf: enkel Club Brugge en KVM wisten dit seizoen de nul te houden aan de Gaverbeek.

2. Het kerstgebaar van de week
De eindejaarsperiode draait niet om cadeautjes, maar om iets moois te doen voor de anderen. Dat heeft Edin Cocalic goed begrepen. Hij steunt Zeljeznicar, de club waar het voor hem allemaal begon. De club bouwt een nieuwe tribune en om financieel een handje te helpen heeft Edin een abonnement gekocht voor tien jaar.

Srcu draga boja plava ???????? #izgradimoistocnutribinu @fkzeljeznicar

Een foto die is geplaatst door Edin Cocalic (@cocalicedin) op

3. De zelfverzekerde uitspraak van de week
Voor het eerst in jaren zal Geelrood niet op stage trekken. Toen Uros Vitas daar een vraag over kreeg na de wedstrijd in Waregem had hij het volgende te zeggen: “Met deze mentaliteit en teamspirit hebben we geen stage nodig om resultaten te boeken in 2017.”

4. De volksverhuizing van de week
Er komt veel commentaar op het kerstvoetbal, maar de Mechelse aanhang trok toch massaal naar Waregem. Het bezoekersvak was volledig uitverkocht. Niet slecht voor een wedstrijd om 14:30 op een werkdag, want 2e Kerstdag is alsnog geen officiële feestdag.

5. De foto van de week
Niet enkel onze huidige spelers hebben nu vakantie. Ook ex-KV’ers vieren eindejaar en Sheldon Bateau, die doet dat in stijl…