Terug 26 december 2016

Zulte Waregem - KV Mechelen: Reacties

Malinwa moest vanmiddag vrede nemen met een 0-0 gelijkspel aan de Gaverbeek. “We hebben het slim aangepakt en kunnen zo met een goed gevoel de winterstop in”, klonk het unaniem na afloop van de partij.

 

Vitas: “We hebben een volwassen wedstrijd gespeeld. Het was belangrijk om hier toch iets te rapen zodat we met een goed gevoel de winterstop konden aanvatten. Als verdediger is het belangrijk om de nul te houden. De laatste weken loopt het erg vlot. Ons middenveld knapt veel werk op en dan wordt het voor ons eenvoudiger. We stonden wel onder druk, maar de beste kansen waren voor ons. Jammer dat we ze niet konden benutten. Ons blok staat er de laatste weken en met de druk op de bal komen we er vaak snedig uit. Er staan ons nog belangrijke weken te wachten, maar nu gaan we eerst rust nemen.”

 

Matthys: “Ik vond de eerste helft slordig langs beide kanten. Hierdoor ging het spel wel snel op en neer, maar moest het aan kwaliteit inleveren. Het is wel fijn om zien dat iedereen er zijn hoofd voor wil leggen. Dat is de verdienste van de coach. Hij geeft ons echt het gevoel dat als we strijden voor elkaar, we als groep ver kunnen geraken. De resultaten van de laatste weken zijn daar een mooi bewijs van. Nu is het belangrijk om goed te rusten en dan klaar te zijn voor de laatste matchen van de competitie. Als we de lijn van de voorbije weken kunnen doortrekken, zit er wel iets moois in.”

 

Coosemans: “Het is fijn om weer de nul te kunnen houden. Ik heb niet het gevoel gehad dat ik veel werk heb moeten verrichten en dat is de verdienste van het hele team. We werken goed samen en dat werpt zijn vruchten af. Er zit veel vertrouwen in het team en we zetten goed druk op de man in balbezit. Nu even ontspannen en dan hard werken om klaar te zijn voor het vervolg van de competitie.

 

Rits: “We hebben vanmiddag slim gespeeld. Het balbezit was voor de thuisploeg, maar wij hadden de beste kansen. Jammer dat we deze keer niet konden scoren. We hebben de laatste weken een stevig blok gevormd en we zetten druk op de man in balbezit. Zo kunnen we ver komen. De strafschopfase? Ik krijg de bal op mijn hand, maar heb totaal niet de intentie om de bal te raken. Ik denk dat de scheidsrechter de juiste beslissing nam. Het is wel jammer dat ik door mijn gele kaart geschorst moet toekijken tegen Westerlo, maar het zat er al enkele wedstrijden aan te komen. We hebben voldoende kwaliteit in de ploeg om dit op te vangen. Nu gaan we nog samen iets eten met de groep. Een traktatie van de coach na onze overwinning tegen Standard. (grijnst)”