Terug 27 augustus 2016

KVC Westerlo - KV Mechelen: Reacties

Muziek en feest in de Mechelse kleedkamer en lachende gezichten aan de microfoon. De zege in Westerlo smaakte mierzoet.

Een late treffer van Mats Rits zorgde ervoor dat KV Mechelen met drie punten de bus op kon.

Rits: “Ik heb de beelden van mijn doelpunt nog niet gezien, maar op het veld zag het er mooi uit! (lacht) Het is natuurlijk vooral belangrijk dat we hier de drie punten wisten te pakken. Over de hele match verdienden we het ook. Na de openingstreffer waren we mentaal sterk genoeg om de achterstand om te buigen. Na de rust was er nog weinig spektakel. De beide ploegen wilden echt nog wel voor de winst gaan, maar door de warmte ging het tempo naar beneden en waren er amper kansen. We pakten buitenshuis 7 op 9 en dat is écht goed. Nu moeten we binnen twee weken thuis ook de volle buit pakken tegen STVV. ”

Tim Matthys mocht vandaag de aanvoerdersband om zijn arm schuiven.

Matthys: ” Het is onze beste start in jaren. We hadden al redelijk wat punten gesprokkeld en we wisten dat deze wedstrijd in zekere zin bepalend zou zijn voor de komende periode. Door de winst blijven we mooi meedraaien, bij verlies zou het een heel ander verhaal zijn. Als je kantelmomenten in je voordeel kan beslechten, zet je stappen vooruit in het voetbal. Vorig jaar verloren we hier op de valreep en nu pakken we de drie punten in de slotfase. Ergens heeft dat ook met maturiteit te maken. Vroeger bezweken we makkelijker onder de druk. Nu staan we mentaal sterker en wisten we een achterstand om te buigen in een overwinning.”

Croizet kwam in de ploeg door het uitvallen van Laurens Paulussen. Hij bedankte met een doelpunt.

Croizet: “Ik wist vrij laat dat ik mocht starten, maar ik was er klaar voor. De trainer kan op mij rekenen en dat heb ik getoond. Ik ben blij dat ik belangrijk kon zijn. Mijn doelpunt was een kantelmoment in de match want vlak voor die gelijkmaker was het bijna twee-nul. Op mentaal vlak was het voor ons een belangrijke wedstrijd. Door de winst behouden we de aansluiting met de top van het klassement. Het is misschien wel jammer dat we nu een vrij weekend hebben want het draait goed. We moeten dan maar zorgen dat de machine twee weken blijft draaien en dat we de volgende wedstrijd in eigen huis winnend afsluiten. De top zes? Het is nog vroeg. Laat ons maar bescheiden zijn en hard werken.”

Ook Seth De Witte kreeg terug speelminuten na een lastige blessure.

De Witte: “Ik ben blij dat ik er terug bij ben. Op de tribune zitten is niks voor mij. Dan eet ik de omheining bijna op! (lacht)
Na het gelijkspel in Beveren wisten we dat we hier eigenlijk moesten winnen. Die achterstand ombuigen geeft een mentale boost. We kunnen spreken van een geslaagde start. Nu moeten we zorgen dat we thuis van STVV winnen zodat we echt ‘mee’ zijn. Vorig seizoen waren we vaak op achtervolgen aangewezen en bezweken we telkens onder de druk wanneer we een belangrijke stap konden zetten. Voetbal wordt vaak beïnvloed door kleine zaken. De penalty in Eupen die niet omgezet wordt, is daar een mooi voorbeeld van. Vorig jaar was dat sowieso een doelpunt. Op dit moment rolt de bal goed voor ons, maar we dwingen dat ook af.”