Terug 29 augustus 2016

KVC Westerlo - KV Mechelen: Randnieuws

DE VIJF VAN DE WEEK

1. De doorbroken cirkel van de week
“Eindelijk nog eens gewonnen op Westel!” was een uitspraak die zaterdag na de wedstrijd vaak gedaan werd. Het was inderdaad al eventjes geleden dat Malinwa de drie punten pakte in Het Kuipje. Op 25 februari 2012 werd er dankzij doelpunten van Diabang, Cordaro en Gorius met 1-3 gewonnen. Dat is inderdaad al een hele tijd geleden, maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat Westerlo in die periode ook een tijdje in tweede klasse moest aantreden.

2. De boodschap van algemeen nut van de week
In het perslokaal hing dit pareltje aan de koelkast. Op het eerste gezicht is het een doodgewone boodschap, maar vooral de strategisch geplaatste ” doen ons vermoeden dat er iemand met zin voor ironie achter het toetsenbord zat.
IMG_4530

3. De mooiste printscreen van de week
De voorbije seizoenen liep het buitenshuis niet echt van een leien dakje voor Jankovic en de zijnen, maar dit seizoen is daar alsnog niks van te merken. Met een 7 op 9 buitenshuis kan je zelfs spreken van een prima rapport. Daarom ook dat we deze printscreen van livescore.com er graag even bijnemen.
Image3420
4. De moeilijkheid van de week
Door de nieuwe nederlaag blijven de Kemphanen de rode lantaarn meezeulen. Benieuwd wat Bob Peeters daarover te zeggen heeft. Bij Voetbalprimeur hebben ze wel een vermoeden

5. De dubbel
Opvallend feit was dat er zaterdag met Schouterden, Paulussen, Buyens en Henkens maar liefst 4 spelers geselecteerd waren die al bij KV Mechelen en KVC Westerlo gespeeld hebben. Paulussen viel in de opwarming nog uit en speelde niet.