Terug 27 augustus 2016

KVC Westerlo - KV Mechelen: 1-2 (eindstand)

Kopzorgen voor coach Jankovic voor aanvang van de partij in het Westelse Kuipje. Na Chen moest ook Paulussen in extremis geblesseerd afhaken. Zo kreeg Matthys de kapiteinsband in ruil voor een stek op de rechtsachter. Voorin kreeg Croizet zo onverhoopt toch nog een stek tussen de lijnen.

Ondanks de zwoele zomeravond, zat er meteen pit in de wedstrijd. Verdier werd al na enkele seconden het straatje ingestuurd, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Aan de overkant had Moris de hulp nodig van de lat na een knal van Ganvoula. De Mechelse defensie had haar handen vol met de stevige spits van de thuisploeg.

 

Matthys schiet unieke kans over, Ganvoula wel trefzeker

Na leuke openingsminuten was het wachten tot op het half uur voor nieuw doelgevaar. Een ingestudeerde corner kwam voor de voeten van Matthys die onbegrijpelijk over de kooi van Van Langendonck schoot. Aan de overzijde was het wel prijs voor de thuisploeg: Ganvoula kopte een perfect aangesneden hoekschop van Henkens tegen de touwen (1-0).

 

Moris houdt KV in de match, Verdier treft de kruising

Het venijn zat in de staart van de eerste helft: na mistasten in de Mechelse defensie hield Moris de bedrijvige Ganvoula van een tweede treffer. Op de tegenaanval trof Verdier, na mooi voorbereidend werk van het duo Croizet-Rits, de kruising. Pech voor de bezoekers, maar de honger leek niet gestild. Schouterden, ex-Westerlo, trok zich op gang en kneep naar binnen. Zijn voorzet-schot werd door Croizet aan de tweede paal in doel verlengd. Een late, maar terechte gelijkmaker voor de pauze. (1-1)

 

LL9A7364

 

Malinwa leek na de pauze ook meteen in het juiste ritme te zitten, maar coach Bob Peeters reageerde vrijwel meteen met twee wissels in twee minuten, waaronder oude bekende Yoni Buyens. Westerlo herstelde het evenwicht en ook Jankovic bracht De Witte om zijn middenveld te versterken. Maar doelgevaar, neen, dat zat er niet meteen bij.

 

Rits uit het niets: 1-2

Een hele tweede helft amper een noemenswaardige kans te noteren aan beide kanten tot Verdier plots devieert tot bij een vrijstaande Rits. Het nummer elf van Malinwa twijfelt niet en laat de thuisgoalie kansloos: 1-2.

Malinwa wint zo met 1-2 in het Westelse Kuipje en kan met een goed gevoel het voetballoze weekend induiken.

 

 

Wedstrijddigest

 

Westerlo: Van Langendonck, Apau, Daems (55’ Ruyssen), Henkens, Annys (57’ Buyens), De Ceulaer, Hyland, Mustoe, Schuermans, Molenberghs (76’ Acolatse), Ganvoula

KV Mechelen: Moris, El Messaoudi (66’ De Witte), Vitas, Matthys, Rits, Cocalic, Bjelica, Kolovos, Schouterden (81’ Leal), Croizet (76’ Claes), Verdier

Doelpunten: 34’ Ganvoula (1-0), 45+1’ Croizet (1-1), 83’ Rits (1-2)

Gele kaarten: 27’ Croizet, 35’ Bjelica, 52’ Annys, 86′ Verdier,  95’ Ganvoula, 95′ Moris