Terug 1 april 2017

Union Saint-Gilloise - KV Mechelen: Reacties

Coosemans, Rits en Matthys blikken terug op de 3-0 nederlaag tegen Union.

 

Enkele weken na het missen van POI was Malinwa vanavond niet op de afspraak in het Koning Boudewijnstadion. Een gemotiveerd Union gaf Malinwa geen kans en won probleemloos met 3-0. Van een valse start gesproken…

 

Coosemans: “We waren vanavond niet op niveau. We moeten opletten dat we een goed seizoen niet met enkele non-matchen te niet doen. Laat het een goede les zijn voor de komende weken. Wanneer je op een haar na POI mist, moet je hier vanavond winnen.”

 

Matthys: “We wisten dat we op een erg gemotiveerd Union gingen stuiten. De drang om snel te scoren was misschien wel te groot. We gingen het forceren en liepen dan vrij snel op een dubbele achterstand. Het veld speelde niet in ons voordeel, maar de thuisploeg liet wel zien dat je er op kon combineren. We gaven hen wel veel ruimte en dat is onze eigen schuld.”

Rits: “We moeten de schuld bij onszelf zoeken. Hier moeten we de komende week stevig over praten. We moesten er staan vanavond en we waren niet op de afspraak. Na de wedstrijd op Gent hebben we enkele dagen vrij gehad om de hoofdjes leeg te maken. Dit mag geen excuus meer zijn. Volgende week wacht de confrontatie met Lierse, toch wel een speciale wedstrijd voor KV Mechelen. We moeten zien dat we dan wel klaar zijn.”