Terug 1 april 2017

Union Saint-Gilloise - KV Mechelen: 3-0

Malinwa begon vanavond haar play-off 2 avontuur in het Koning Boudewijnstadion. Union SG, de club die wegens verbouwingswerken aan haar eigen stadion momenteel haar thuiswedstrijden afwerkt op de Heizel, schoot het best uit de startblokken.

 

Mooi combinatievoetbal op het middenveld leverde aanvankelijk geen doelgevaar op en het was Malinwa dat de eerste doelpoging van de partij liet optekenen: Croizet zette zich goed door, maar zijn schot vloog nipt over de kruising.

 

 

Mombongo opent de score (1-0), Vandiepenbeeck voor dubbele voorsprong (2-0)

De thuisploeg had aan haar eerste kans genoeg om de score te openen. Mombongo profiteerde van geharrewar voor de kooi van Coosemans om de bal over de doellijn te frommelen. (1-0) Een droomstart voor de thuisploeg, dat haar tweede kans ook meteen wist te benutten: Vandiepenbeeck knikte de bal op stilstaande fase in de bovenhoek voorbij een kansloze Coosemans. (2-0) Hallo KV Mechelen?

De honger van de thuisploeg leek dan toch wat gestild en iets voor de pauze kopte Osaguona één van de schaarse Mechelse kansen op doelman Saussez. Werk aan de winkel voor geelrood in de tweede helft.

Rajsel benut strafschop: 3-0

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Malinwa. Vitas stopte Rajsel foutief volgens scheidsrechter Smet en strafschop voor de thuisploeg. Rajsel zette zichzelf achter de bal en stuurde Coosemans de verkeerde richting uit: 3-0.

Malinwa kwam amper in het stuk voor en kon enkel dreigen op stilstaande fases, maar zowel Matthys als Vitas kregen de bal niet tussen het kader. Tot uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers niet en het was de thuisploeg die het na liet om de score nog verder op te drijven.

KV Mechelen begint zo met een stevige valse noot aan play-off 2. Eindstand Union SG – KV Mechelen: 3-0.

Wedstrijddigest

Union SG: Saussez, Mpati, Alves da Silva (86’ Baherle), Cabeke, Vandiepenbeeck (76’ Neels), Morren, Aguemon, Martens, Massengo, Mombongo (70’ Aoulad Youssef), Rajsel

KV Mechelen: Coosemans, Vitas, Matthys, Croizet, Rits, Osaguona (76’ Peffer), Cocalic, Bjelica (38’ Cobbaut), Schouterden (62’ Leal), Van Cleemput, Vanlerberghe

Gele kaarten: 9’ Osaguona, 38’ Massengo, 61’ Vandiepenbeeck, 89’ Cocalic

Doelpunten: 14’ Mombongo (1-0), 22’ Vandiepenbeeck (2-0), 51’ Rajsel (3-0, pen)

Over de wedstrijd: