Terug 1 april 2017

Union Saint-Gilloise - KV Mechelen: Trainersbabbel

Van bijna play-off 1 naar een 3-0 nederlaag tegen Union: het kan snel gaan in het Belgische voetbal. “Ik hoop dat we morgenvroeg beseffen hoe slecht we vandaag gepresteerd hebben”, aldus Yannick Ferrera.

Ferrera: “Ik ben bijzonder hard teleurgesteld in wat we vandaag getoond hebben. Dit was een elftal dat niet volgens de waarden voetbalde waarmee we wel dertig speeldagen in de competitie aan de aftrap verschenen. Intensiteit en mentaliteit, dat waren onze sterktes. En die lieten we vandaag varen.”

 

Malinwa voetbalde lamentabel, Union was bijzonder sterk.
“Het kan misschien raar lijken dat een ploeg uit 1B plots een club uit 1A die voor play-off 1 voetbalde in de vernieling speelt, maar vanaf vandaag start iedereen weer vanaf nul. Op het veld is het elf gasten tegen elf gasten. We wisten dat Union aardig kon voetballen en hadden de match met beelden voorbereid net zoals bijvoorbeeld tegen Anderlecht. Alleen, wij hebben niet gevoetbald zoals dat KV Mechelen betaamt.”

 

De vraag blijft natuurlijk: waarom kon KVM geen vuist maken tegen Union?

“Eén: wij dachten dat we zonder 200% te spelen er wel zouden geraken. Dat zag je duidelijk. Ook op training was de aandacht al minder. Twee: Union was wel gefocust en top. Daar hadden we geen antwoorden op. Ook de vroege wissel van Bjelica-Cobbaut leverde niet het gewenste effect af. De enige uitleg die ik heb is dat we niet geconcentreerd waren.”

 

Volgende week wacht thuis het altijd beladen streektreffen tegen Lierse.
“Ik hoop dat we morgenvroeg beseffen hoe slecht we vandaag gepresteerd hebben en dat we de komende negen wedstrijden weer vechten voor elke bal. Dit zijn we verplicht voor onze supporters. We moeten onze waarden weer in ere herstellen.”

Retro-persconferentie in het Boudewijnstadion #opbezoekbijtraditieclub #usgkvm usgkvm

Een bericht gedeeld door KV Mechelen (@kvmechelen) op